Srbija

Nedelja, 08.08.2010.

16:05

Mrkonjić: Srbija ponovo gradilište

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kaže da je Srbija posle dugogodišnje pauze ponovo veliko gradilište.

Izvor: Tanjug

Default images

On ističe da se grade autoputevi na Koridorima 10 i 11 i da je ove godine u razvoj infrastrukture uloženo oko 850 miliona evra.

Mrkonjić je rekao da se izvode radovi na severnom i istočnom kraku Koridora 10 u Srbiji i da su počeli radovi na izgradnju autoputa Beograd - Južni Jadran.

"Prema tome, perspektiva naših građevinara u oblasti infrastrukture je velika i već danas u Srbiji ima oko 850 miliona evra uloženih u realizaciju tih značajnih projekata i to je ono što je za nas najvažnije", naveo je Mrkonjić.

On je kazao da je u bivšoj Jugoslaviji domaća građevinska industrija bila najbolja izvozna grana u privredi i da će građevinari učestvujući u izgradnji koridora steći iskustva da ponovo rade u inostranstvu i budu najvažnija izvozna grana naše ekonomije.

Ministar je dodao da se to odnosi i na industriju građevinskog materijala i visokogradnju.

Mrkonjić je ukazao da da će se graditi jeftini stanovi za građane, koji će se prodavati po pristupačnim cenama i naveo da je u Srbiji potrebno izgraditi oko 150.000 stanova od čega oko 100.000 u Beogradu.

Ministar za inforastrukturu je kazao da država vodi računa i ispunjava obaveze prema građevinarima, kao i da su međunarodni krediti koji dolaze u našu zemlju garancija da su projekti koji se realizuju dobri.

"Čestitam Dan gradjevinara svim našim građevinarima sa željom da i ove godine budu jedna od naših najboljih privrednih grana", naglasio je Mrkonjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: