Više letova na krilima konkurencije

U odnosu na druge evropske vazdušne luke, beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ će, i to je sigurno, naredne godine imati najveći porast broja putnika.

Srbija

Izvor: B92

Subota, 19.12.2009.

13:16

Default images

U Aerodromu kažu da su u potpunosti spremni za veći obim saobraćaja, očekivan zbog vizne liberalizacije i primene Sporazuma o otvorenom nebu, a da je nebo iznad Srbije „slobodno“ i pre zvaničnog stupanja na snagu „Open skaja“ svedoče i dozvole koje je Direktorat u poslednjih mesec dana odobrio zainteresovanim kompanijama.

Ponovo lete mađarski Malev i rumunski Tarom, dozvole su dobili i egipatski „Koral blu“, ali i „Lotus er“, koji startuje 29. decembra. Tri dana ranije sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“ poleteće ka Bolonji i „Vind džet“.

Konkurencija je sve oštrija. Snižavaju se cene karata, a najbolje ponude trenutno imaju Malev, koji po promotivnoj ceni od 99 evra prodaje povratne karte na liniji Beograd - Budimpešta, nemačka Lufthansa i Jat.

Rumunski Tarom preko Bukurešta nudi povratne karte za gradove u Evropi za 200 evra, a turističke agencije, koje angažuju avioprevoznike za čarter letove, kažu da će aranžmani pojeftiniti u proseku od 100 do 150 evra za Tursku i Egipat.

Tržišna utakmica zahuktaće se od februara kada se očekuje dolazak prvih loukostera. Niskobudžetna aviokompanija „Flaj Niki“, čiji je vlasnik proslavljeni vozač Formule 1 Niki Lauda, dobila je dozvole za šest nedeljnih letova iz Beograda do Beča, a prvi je planiran za 1. februar. Najniža cena karte u jednom pravcu sa taksama je 29 evra.

Konačno, Beograd bi mogao da bude direktnom linijom povezan i sa Španijom. To su naše vazduhoplovne vlasti predložile mađarskom loukosteru Vizeru na sastanku u Beogradu. Slovenačka nacionalna aviokompanija „Adrija ervejz“ od 1. marta leteće na liniji Beograd - Ljubljana, ali cenovnik još nije objavljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: