Mrkonjić: U 2010. autoput i ka BiH

Ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić kaže da će naredne godine početi izgradnja autoputa od Kruševca, Čačka, Kraljeva i Užica ka Bosni i Hercegovini.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 10.12.2009.

02:09

Default images

Mrkonjić je rekao da će taj autoput bio krak Koridora 10 i da će se graditi u saradnji sa BiH i njenim entitetom Republikom Srpskom. On je najavio i da će Ministarstvo za infrastrukturu u narednoj godini za regionalne i magistralne puteve izdvojiti 500 miliona evra, dok je ove godine za te namene utrošeno 300 miliona evra.

"Upravo sam zbog toga danas ovde da kažem građanima Kruševca da je i Kruševac na koridoru i da Vlada Srbije polaže dosta nade u to da će Krušsevac ponovo postati centar Srbije u industrijskom smislu", rekao je Mrkonjić tokom posete Kruševcu.

Srpski ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić nedavno je izjavio da je trasa autoputa prema Republici Srpskoj već definisana planom za naredne dve godine.

"Autoput prema Crnoj Gori ima krak koji od Čačka vodi preko Požege i Užica do graničnog prelaza Kotromani i dalje prema Višegradu. To je ucrtano u projekat koji će biti realizovan“, rekao je on.

Podsetimo, on je nedavno izjavio da će sledeće godine početi izgradnja autoputa Beograd - Bar na Koridoru 11 i dodao da je za te svrhe iz državnog budžeta izdvojeno 20 miliona evra. Mrkonjić je tada rekao da je izgradnja Koridora 11 prema luci Bar u Crnoj Gori važna i sa ekonomskog i sa politčkog stanovišta.

Istovremeno je i ministar saobraćaja, pomorstva i telekomunikacije u Vladi Crne Gore Andrija Lompar rekao da Crna Gora namerava da podrži Srbiju u izgradnji autoputa od Beograda do Bara, kao i projekat spajanja tog puta sa predviđenim krekom Koridora 10 koji bi išao u Republiku Srpsku, ali i krakom preko Sandžaka ka Federaciji BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

71 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: