Ceo ruski kredit ide za železnicu?

Pregovori o infrastrukturnom delu takozvanog "ruskog kredita" su u toku i odvijaju se u dobrom pravcu, kaže Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 08.12.2009.

09:16

Default images

On je kazao da je za sada dogovorena kamatna stopa od 3,6 odsto na godišnjem nivou i da visina pozajmice nije povećana, već je ostala na nivou od 800 miliona američkih dolara. Mrkonjić kaže da se sva tri projekta koje će biti finansirana odnose na železnički saobraćaj, što pokazuje značaj železničkog koridora 10.

"Razgovara se o kreditiranju beogradskog čvora, koji vredi 450 miliona evra. Taj projekat obuhvata završetak glavne železničke stanice Prokop, lokoteretne stanice u Kijevu i Zemunu, kao i teretnu stanicu u Makišu", kaže Mrkonjić.

"Drugi projekat koji će biti finansiran ovim sredstvima je pruga Valjevo-Loznica, a za to je potrebno 150 miliona evra s obzirom na to da je do polovine već urađena. Najzad, ruski kredit biće usmeren u modernizaciju i elektrifikaciju pruge Niš-Dimitrovgrad, što košta 100 miliona evra. O svemu tome pregovori su još u toku", dodaje on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: