Očekuje se prodaja 3.000 stanova

U narednih godinu i po dana putem programa subvencionisanja stambenih kredita trebalo bi da bude prodato više od 3.000 stanova, kažu u NKOSK.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 29.09.2009.

13:46

Default images

Direktor Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita Aleksandar Jović je rekao da je u ovoj godini za subvencionisanje stambenih kredita u budžetu predviđeno 450 miliona dinara, što je, prema njegovim rečima, dovoljno, dok je za narednu godinu predviđeno 2,5 milijardi dinara, a u 2011. i 2012. godini po dve milijarde dinara.

On je objasnio da je plan finansiranja napravljen na osnovu trogodišnjeg sprovođenja programa subvencionisanja stambenih kredita, ukupnog broja osiguranih kredita i novoizgrađenih objekata koji su bili predmet osiguranja kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita.

Prema Jovićevim rečima, od početka ekonomske krize nije bilo drastičnog pada cena nekretnina, već je došlo samo do blage korekcije cena, ali i značajnog pada prometa - za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu, dok su cene nekretnina do polovine ove godine pale od dva do pet odsto.

On je istakao da ni ubuduće ne očekuje značajne poremećaje u ceni nekretnina i izrazio očekivanje da će građevinske kompanije koje su bile na sastanku sa predstavnicima Vlade Srbije ispuniti obećanje i, radi boljeg učinka programa, spustiti cene stanova.

Jović je precizirao da, prema nekim proračunima, time što je prve tri godine otplata bankarskog dela zajma beskamatna klijent uštedi oko 20 odsto kamate ukupnog kredita.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: