Fima otvara novčani fond Fima novac

Društvo za upravljanje investicionim fondovima Fima invest objavilo je da otvara novi investicioni novčani fond Fima novac.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 05.06.2009.

14:00

Default images

Domaće finansijsko tržište pokazuje znake oporavka i zato mislimo da je vreme da otvorimo fond Fima novac, kaže direktor Društva za upravljanje Fima invest Milan Marinković. Prema njegovim rečima, ulaganje u ovaj fond će građanima praktično omogućiti diverzifikovanu štednju po viđenju.

Prema njegovim rečima, ciljna grupa ovog fonda su građani i investitori, kao i mala i srednja preduzeća koja u svakom trenutku žele da imaju na raspologanju sredstva za održavanje svoje likvidnosti.

Fima novac, novi fond na srpskom tržištu, namenjen je svim ulagačima, ali pre svega pravnim licima sa viškom likvidnosti dinara, onima koji imaju mesečne anuitete i ulagačima na finansijskom tržištu koji bi da angažuju likvidnost. Investiciona politika Fime novac zasnovana je dominantno na ulaganjima u kratkoročne dužničke papire i trezorske zapise koje izdaje Republika Srbija.

"Novi fond će biti neka vrsta 'pomoćnog' sredstva u finansiranju", kazao je Marinković dodajući da Fima novac ulagačima nudi sigurnost i likvidnost ulaganja, kao i prinos. "Ciljani prinos Fime novac je u visini referentne kamate, koja je sada 14 odsto, umanjene za neki procenat", kazao je on.

Među prednostima novog fonda, koje su istakli u Fimi, jesu i jednostavna procedura, činjenica da se neće naplaćivati ulazne i izlazne naknade i izuzetno niska naknada za upravljanje.

Fima Invest, koja osnivanjem Fime novac upotpunjuje paletu proizvoda jer već upravlja otvorenim fondom rasta Fima proaktiv i zatvorenim fondom Fima SEE aktivist, planira inače da nastavi širenje palete do kraja godine kako bi zadovoljila sve interese klijenata.

Na srpskom tržištu aktivno je 14 investicionih fondova od kojih su dva zatvorena. Imovina svih 12 otvorenih fondova je oko milijardu dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: