Radovi na Koridoru 10 od 1.09.

Radovi na Koridoru 10 počeće 1. septembra ili u dogovoru s koncesionarom ili će ih Vlada Srbije sama finansirati, kaže Mrkonjić.

Srbija

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 14.08.2008.

14:52

Default images

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić je novinarima, na otvaranju magistralog puta Zaječar - Bor, rekao da ugovor s koncesionarom za izgradnju Koridora 10 s međunarodnim konzorcijumom "Alpina" još nije raskinut i dodao da će se do kraja avgusta "znati na čemu smo".

Podsetimo, Vlada Srbije još čeka odgovor austrijskog konzorcijuma Alpina Por, na predlog da se ugovor o izgradnji autoputa od Horgoša do Požege sporazumno raskine. Kako saznajemo, ako Austrijanci prihvate ponudu vlade, biće im ponuđen posao na izgradnji dela Koridora 10, na potezu od mađarske granice do Novog Sada.

"Razgovaraćemo sa ljudima, videćemo šta će biti i ako radimo sa koncesionarom, moraće da prihvate obaveze iz ugovora", naglasio je Mrkonjić i dodao da, ukoliko ne dođe do dogovora s koncesionarom, "moramo sami da počnemo da radimo 1. septembra".

Mrkonjić je istakao i da je izgradnja Koridora 10 jedan od prioriteta Vlade Srbije i da se priprema poseban zakon, jer je potrebno obezbediti 1,7 milijardi evra da se ta značajna saobraćajnica završi.

On je u oblast prioriteta u izgradnji saobraćajne infrastrukture uvrstio i izgradnju autoputa Beograd - Čačak, kao i osposobljavanje srpskih železnica za vozove brzine od 160 kilometara na sat.

Državni sekretar u Ministarstvu za infrastrukturu Aleksandar Cvetanović istakao je da je dve milijarde evra planirano za izgradnju 300 kilometara autoputa na Koridoru 10. On je dodao da će biti rekonstruisane železničke pruge u Srbiji za brzine vozova od 160 kilometara na sat, kao i vodni saobraćaj na Dunavu.

Cvetanović je kao treći segment prioriteta izdvojio izgradnju telekomunikacija i gasovoda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: