Plaza gradi hotel od 150 mil. evra

Izraelska kompanija Plaza centri najavila je da će na mestu zgrade bivšeg MUP-a u Beogradu sagraditi hotel "Belgrade Plaza" sa pet zvezdica, vredan 150 miliona evra.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.07.2008.

10:27

Default images

Direktor te kompanije za Srbiju Sagiv Meger izjavio je da trenutno čekaju dozvolu za gradnju hotela od gradskih vlasti i odmah će krenuti u relizaciju tog projekta.

Kako je rekao, hotel će biti površine 100.000 kvadratnih metara i imaće konferencijski centar, deluks spa, restoran u staklu sa pogledom na Beograd, šoping centar i poslovni toranj, kao i parking sa 2.000 mesta.

Kompanija Plaza centri kupila je prošle godine u avgustu kompleks zgrada bivšeg Saveznog MUP-a u Beogradu, koji je srušene u NATO bombardovanju, po ceni od 29,1 milion evra.

Prema njegovim rečima, u planu je i gradnja šoping centra u Višnjici u Beogradu, za šta se takođe čeka dozvola za gradnju, a kada bude završeno biće najveći takav centar u glavnom gradu.

"Višnjica Plaza će imati 68.000 kvadratnih metara na pet spratova i biće uloženo 105 miliona evra", rekao je on i daodao da će u okviru tog centra biti i hipermarket od 8.000 kvadratnih metara.

Višnjica Plaza biće izgrađena na mestu nekadašnjeg proizvođača sportske opreme Sportstara, koji je u novembru prošle godine kompanija Plaza centri kupila za 1,55 milijardi dinara.
Meger je kazao da će ta kompanija u Kragujevcu graditi tržni centar, na 28.000 kvadratnih metara sa 100 prodavnica, a početak gradnje je 1. septembra ove godine.

Prema njegovim rečima, u planu je i otvaranje takvih centara u Nišu, Subotici, Novom Sadu, Zrenjaninu i Leskovcu, a već imaju kupljeno zemljište u Kruševcu, ali još nisu odredili šta će tu biti izgrađeno.

"Naš cilj je da ulažemo i u druge gradove u Srbije, ne samo u Beograd, da zaposlimo što više ljudi, kao i da damo priliku domaćim kompanijama da učestvuju u našim projektima", rekao je Meger.

On je najavio da će kompanija Plaza centri investirati u Srbiju više od 500 miliona dolara.

Plaza centri bavi se izgradnjom, upravljanjem i izdavanjem tržnih i zabavnih centara u celoj istočnoj Evropi i deo je izraelske javne kompanije Elbit imedžig.

Osnovana je 1996. godine, izgradila je 27 tržnih centara i ima 33 nova projekta u razvoju. Prisutna je na Londonskoj i Varšavskoj berzi, posluje u Mađarskoj, Poljskoj, Rumuniji, Letoniji, Češkoj, Izraleu, Grčkoj, Srbiji i Indiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: