Novosti: A-tek povećava investicije

Obavezne investicije austrijskog A-teka u RTB Bor povećane su na 230 miliona dolara sa 180,4 miliona, prenose Novosti.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2008.

12:40

Default images

List navodi da je potpredsednik Vlade Srbije i prvi čovek vladinog Odbora za privredu i finansije Božidar Đelić potvrdio u Boru da su sa prvorangiranom kompanijom, koja je na tenderu za privatizaciju RTB ponudila 466 miliona dolara, usaglašena buduća ulaganja.

Nacrt sporazuma, prema tome, bi trebalo da se nađe na dnevnom redu Vlade Srbije već u četvrtak, a ukoliko tu dobije "zeleno svetlo", kupoprodajni i ugovor o prenosu eksploatacionih prava, kojim bi A-tek postao vlasnik RTB, mogao bi da bude potpisan već 8. februara.

Novosti saznaju da će A-tek u obnovu rudarskih kapaciteta u Boru i Majdanpeku investirati 93 miliona dolara. Za izgradnju nove topionice, koja bi u potpunosti poslovala po najvišim ekološkim stanardima, predviđena su ulaganja od 137 miliona dolara.

I socijalni program, o kome predstavnici A-teka pregovaraju sa basenskim sindikatima gotovo da je utanačen. Dve strane su, saznajemo, postigle dogovor o 19 od ukupno 22 tačke, a očekuje se da narednih dana pregovori budu uspešno okončani.

Imovinu RTB-a Bor, A-tek će platiti 466 miliona dolara. Uz dogovorene investicije, obrtna sredstva borske kompanije, za šta će biti izdvojeno gotovo 50 miliona dolara, kao i finansiranje dopunskog socijalnog programa, proizilazi da će Austrijance zatvaranje kompletne finansijske konstrukcije za preuzimanje Kombinata bakra koštati oko - 800 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: