Sveštenik kupio „Glas Podrinja”

Šabački nedeljnik "Glas Podrinja" kupili su za 59 miliona dinara sveštenik Bogdan Simanić i preduzetnik Slobodan Teodorović.

Srbija

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 16.11.2007.

16:12

Default images

Nedeljnik je na aukciji Agencije za privatizaciju kupljen po ceni 84 puta većoj od početne, koja je iznosila 700.000 dinara. Bilo je pet zainteresovanih kupaca, a jedan od njih bio je i vlasnik Farmakom koncerna Miroslav Bogićević, koji je zainteresovan za kupovinu nedeljnika NIN.

Novi vlasnici nasledili su dug od oko 12 miliona dinara i prihvatili obaveznu investiciju od 224 hiljade dinara.

"Glas Podrinja" ima 567 kvadratnih metara poslovnog prostora u ceentralnom delu Šapca i upošljava 32 radnika. List izlazi od 1944. godine a trenutni tiraž je oko 8 hiljada primeraka.

Prema rečima jednog od kupaca, Slobodana Teodorovića, deo novca za kupovinu lista obezbedila su dva "poznata srpska gradjevinska preduzimača".

Jedan od kupaca, sveštenik Bogdan Simanić, medijima je postao poznat nakon što je brutalno pretukao suprugu a ona je pomoć zatražila u beogradskoj "sigurnoj kući".

On je nakon toga suspendovan sa službe u Eparhiji šabačkoj, ali mu nije oduzet sveštenički čin do okončanja slučaja pred sudom.

Lokalne medije pokupovali lokalni biznismeni

Na aukciji u Agenciji za privatizaciju prodato je još šest medija, koje su uglavnom kupili lokalni biznismeni, a najveću cenu od 70 miliona dinara dostigle su "Ibarske novosti", koje su prodate Dragici Tomić.

Direktor "Ibarskih novosti" Dragan Rajičić kazao je da to preduzeće u svom sastavu ima i Radio i Televiziju Kraljevo, koja je dobila regionalnu frekvenciju za emitovanje. Ima 107 radnika, a novi vlasnik firmu preuzima bez zaostalih plata i dugova. "Ibarske novosti" imaju i list, čiji je nedeljni tiraž oko 3.500 premeraka

Neki mediji na današnjoj aukciji kupljeni su i iz praktičnih razloga, pa je tako "Radio Drinu" iz Malog Zvornika kupio Nikolaj Dimitrov za 311.000 dinara, kako je objasnio zbog toga što se nalazi "u blizini kuće u kojoj živi".

Dimitrov već u vlasništvu ima kamenolom i fabriku kreča "Ravnaja" iz Malog Zvornika, poljoprivredno dobro "Omoljica" i svoj privatni radio u Novom Sadu, za koji nije precizirao kako se zove.

RTV Sokobanja prodata je Snežani Otović za 510.000 dinara, a vlasnik Radio Ljubovije je postala vlasnica privatnog radija "014" iz Valjeva Slavica Terzić.

Na aukciji je prodata i RTV Krajina sa 37 zaposlenih, a kupac je doktor tehničkih nauka Petar Rakin koji je ovu radio-televizijsku kuću kupio za 138.000 dinara, u ime Naučno-tehnološkog parka iz Zemuna. "Leskovački sajam" koji raspolaže sa 5.000 kvadrata izložbenog prostora kupio je za 126 miliona dinara inženjer Zeljko Vuksanović iz Beograda, dok je društveno preduzeće za kulturu i odmor "Partizan" iz Žarkova za 220 miliona dinara prodat Vesku Pejoviću, biznismenu iz Crne Gore.

Pejović je vlasnik Fabrike aluminijuma u Nikšiću, Hotela "Budva" u Budvi, a žarkovačko preduzeće je kupio prvenstveno zbog toga što je u njegovom sastavu i kamp od 12.000 kvadratnih metara u Budvi.

Novog vlasnika dobili su i fabrika za preradu i konzervisanje krompira Slap grupe iz Čačka za 106 miliona dinara, preduzeće Raška iz Novog Pazara za 141 milion dinara, gradjevinska kompanije Ćele kula iz Niša za 41,53 miliona dinara i EI sprektra komerc iz Beograda za 125.000 dinara.

Od prodaje 19 preduzeća ostvaren je prihod od 848 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: