Srbija

Ponedeljak, 19.03.2007.

14:21

Citadel osniva penzijski fond

Kompanija Citadel je predala Narodnoj banci Srbije dokumentaciju za osnivanje dobrovoljnog penzijskog fonda.

Izvor: Tanjug

Default images

Ovaj fond će, posle registracije, biti prvi u Srbiji sa celokupnim osnivačkim kapitalom u domaćem privatnom vlasništvu, saopštila je Citadel grupa koja očekuje da će početak rada dobrovoljnog penzijskog fonda biti omogućen do sredine aprila.

Fondom će upravljati novoosnovano društvo Citadel dobrovoljni penzijski fond sa generalnim direktorom Aleksandrom Krtinićem na čelu, koji je do prelaska u Citadel obavljao funkciju direktora kompanije Delta Đenerali dobrovoljni penzijski fond.

Citadel će u narednih nekoliko dana podneti Komisiji za hartije od vrednosti i zahtev za osnivanje svog prvog investicionog fonda, koji bi trebalo da počne sa radom do kraja aprila.

Kompanija Citadel je osnovana 2001. godine i u svom sastavu ima tri preduzeća - "Citadel Financial Advisory", "Citadel Securities", "Citadel Real Estate", a u postupku osnivanja su firma Citadel Dobrovoljni Penzijski Fond, kao i Citadel Investicioni Fond.

Kompanija je kao savetnik učestvovala u privatizacijama i procesima preuzimanja nekoliko velikih srpskih firmi, kao što su Mobi 63, Duvanska industrija Niš i Duvanska industrija Vranje, dok je sličan posao obavljala i za mnoge svetske kompanije na ovim prostorima.

Svoja predstavništva, osim u Srbiji, kompanija Citadel sada ima u Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Makedoniji, a za ovu godinu planirano je i otvaranje predstavništva u Albaniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: