Svet 3

15.05.2024.

18:14

Amerika u problemu: "Potrošili su mnogo novca"

Izvršni direktor najveće američke banke Džej Pi Morgan Čejs, Džejmi Dajmon upozorio je danas na visok fiskalni deficit Sjedinjenih Američkih Država i pozvao Vašington da ne zanemaruje to pitanje.

Izvor: Tanjug

Amerika u problemu: "Potrošili su mnogo novca"
Shutterstock/DenisProduction.com

Podeli:

"Amerika je potrošila mnogo novca. Tokom kovida i posle kovida, naš deficit je sada na šest odsto BDP-a. To je mnogo, ali očigledno pokreće rast", rekao je Dajmon u intervjuu za Skaj njuz.

Prema njegovim rečima, SAD moraju da se više fokusiraju na pitanje sopstvenog fiskalnog deficita koje je važno i za ceo svet.

"Svaka zemlja može da pozajmi novac i pokrene neki rast, ali to ne mora uvek da vodi dobrom rastu", istakao je Dajmon, prenosi CNBC.

Ako se pitanje visokog fiskalnog deficita Sjedinjenih Američkih Država budu i nadalje zanemarivalo, problemi će verovatno biti "mnogo neprijatniji" nego da se taj problem rešavao na početku, zaključio je šef banke Džej Pi Morgan Čejs.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propalo je; Niko nije uz Mađarsku i Slovačku

Pokušaji Mađarske i Slovačke da uključe EU u njihov spor sa Ukrajinom su propali pošto je Evropska komisija (EK) obustavila zahtev te dve zemlje upućen Kijevu da odustane od sankcija koje je nedavno uveo ruskoj naftnoj kompaniji "Lukoil".

19:41

25.7.2024.

1 d

Podeli: