Obnova dela autoputa kroz Beograd

Objavljen poziv za učešće u pretkvalifikacionom delu tendera za obnovu dela autoputa kroz Beograd...

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 23.01.2007.

11:52

Default images

Javno preduzeće Putevi Srbije navodi da je planirana obnova oko 26 kilometara autoputa od Aerodroma "Nikola Tesla" do Bubanj Potoka i oko 26 kilometara kružnog puta, uz obnovu tunela "Stara Straževica" i proširenje regionalnog puta R251.

Deo troškova biće finansiran iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), a zainteresovani ponuđači mogu da dostave pretkvalifikacionu dokumentaciju do 13. marta 2007. godine.

Obnove kružnog puta i autoputa kroz Beograd je zajedno sa izgradnjom oko 11 kilometara autoputa od Batajnice do Dobanovaca deo projekta čija je vrednost procenjena na 80 miliona evra.

Tender za izgradnju deonice Batajnica-Dobanovci biće objavljen kada bude završena projektna dokumentacija, rečeno je u Putevima Srbije.

Radovi na autoputu kroz Beograd deo su projekta izgradnje obilaznice oko grada i obnove mosta "Gazela", koji je procenjen na oko 290 miliona evra, navodi se na sajtu EBRD-a.

Projekta bi trebalo da se finasira iz kredita EBRD-a i Evropske banke za obnovu i razvoj od po 80 miliona evra, oko 112 miliona evra obezbediće Putevi Srbije, grad Beograd 7,5 miliona evra, a predviđene su i donacije za nadzor radova Evropske agencije za rekonstrukciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: