Srbija

Ponedeljak, 23.12.2013.

19:42

Revitalizacija Đerdapa po planu

Radnici Hidroelektrane "Đerdap 1'' uspešno nastavljaju demontažu agregata broj pet (A5) u okviru treće faze revitalizacije ovog hidroenergetskog giganta.

Izvor: Tanjug

Default images

Kako je saopšteno iz Elektroprivrede Srbije, tokom vikenda demontiran je blok turbinskog vratila, tačnije sklop tog vitalnog dela i poklopca radnog kola. Danas će biti demontiran gornji prsten usmernog aparata, a do kraja nedelje, u skladu sa planskom dinamikom, i lopatice tog dela turbinske opreme.

Demontaža radnog kola turbine, pored demontaže rotora glavnog generatora i sklopa turbinskog poklopca, jedna je od najsloženijih demontažnih operacija i biće obavljena u četvrtak ili petak.

Time će, praktično, pre Nove godine, tačno po planu biti obavljena demontaža A 5.

Prvih dana u 2014. godini počeće sanacioni i revitalizacioni radovi protočnih organa, uz podatak da građevinci u buretu agregata već pripremaju temeljne oslonce za postavljanje novog statora glavnog generatora.

Taj deo elektroopreme već je montiran u samoj elektrani na ulazu u mašinsku halu. Do svog ležišta u takozvanoj građevinskoj jami, gde će obaviti njegovo formiranje, odnosno slaganje, biće prenet u delovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

7 h

Svet

Vraćaju se u Rusiju?

Američki proizvođač bezalkoholnih gaziranih pića Koka-kola, koji je 2022. napustio rusko tržište, podneo je u aprilu ove godine tri zahteva za registraciju svojih najpoznatijih brendova "Koka-kola", "Fanta" i "Sprajt" u Rusiji.

7:54

15.6.2024.

1 d

Podeli: