Srbija

Petak, 21.05.2010.

15:38

Telenor: Telekom nas ograničava

"Telenor" će početi da pruža uslugu fiksne telefonije u roku od 12 meseci od dobijanja licence, ukoliko Telekom Srbija omogući korišćenje infrastrukutre.

Izvor: Beta, Tanjug

Default images

Direktor za korporativne poslove "Telenora" Goran Vasić izneo je planove posle neuspeha pregovora sa kompanijom Telekom Srbija.

"Od trenutka dodele licence otpočeli smo pregovore sa 'Telekomom' koji su nedavno neuspešno okončani, te ćemo se po ovom pitanju obratiti Republičkoj agenciji za telekomunikacije kao zvaničnom regulatornom telu", rekao je Vesić.

On je ukazao da se nada da će RATEL doneti odluku u što kraćem vremenskom periodu i da će ona biti u skladu sa evropskom praksom.

"Osim što je 'Telenor' izrazio želju da širi svoje poslovne aktivnosti na srpskom tržištu, sam proces liberalizacije tržišta je bio osnovni cilj učešća na tenderu", ocenio je Vasić.

Telekom Srbija: Naše cene su zasnovne na evropskoj praksi

Direktor direkcije za komercijalne poslove 'Telekom Srbija" Vladimir Lučić je naveo da ta kompanija u pregovorima sa "Telenorom" prvenstveno insistira da se poštuje činjenica da je izgradnja infrastrukture skupa, ali i komplikovana sa stanovišta dobijanja dozvola.

"Naša ponuda zasnovana je na evropskoj praksi i ne tražimo bolje uslove za iznajmljivanje infrastrukture od uslova koji su u okruženju", rekao je Lukić i dodao da "Telekom" želi da konkurent što pre počne sa korišćenjem infrastrukture jer bi se na taj način smanjili izdaci.

Predsednik upravnog odbora RATEL-a Jovan Radunović rekao je da će odluka biti doneta 60 dana od momenta kada ih ovi operatori obaveste da se nisu dogovorili oko cene.

"Cene će biti odredjene u skladu sa troškovnim modelom tamo gde je to moguće", rekao je Radunović i dodao da će u suprotnom cene biti utvrdjene "benčmark" analizom.

Prema njegovim rečima, odluka će biti oročena na godinu dana sa kvartalnim proverama da li se nekom od operatora nanosi veća šteta nego što je to predviđeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: