Srbija

Sreda, 18.02.2015.

08:24

"Plan B za dug život Železare"

Uz dobru volju i dobar menadžment može se obezbediti dug vek za Železaru "Smederevo", izjavio je ministar privrede Željko Sertić.

Izvor: Tanjug

Default images
Foto: Tanjug

Sertić je za RTS rekao i da se u pregovorima o prodaji Železare u Smederevu rukovodilo državnim interesima i da radnici imaju svoj posao.

"Nisu nas u tome svi pratili pa smo imali optužbe da je premijer Aleksandar Vučić uzeo novac za Železaru, što je današnjim ishodom demantovano", naveo je Sertić.

Sertić je rekao i da će u narednih dan ili dva biti pripremljeni sve elementi ugovora za plan B, koji podrazumeva profesionalni menadžmet za Železaru i naglasio da postoji velika razlika u ugovorima za vlasništvo i menadžment.

"Ubeđeni smo da sa dobrim menadžmentom i sa dobrom voljom možemo da obezbedimo dug vek za Železaru", istakao je ministar i naglasio da su pregovori sa "Esmarkom", čiji uslovi za prodaju Železare nisu prihvaćeni, bili veoma teški. Sertić je dodao da su sve vreme pregovori kordinisani sa MMF-om i EU, kao i da je Vlada u svakodnevnom kontaktu sa tim institucijama.

"Njima je prihvatljiv plan B" istakao je Sertić dodajući da će se tim planom obezbediti dug život Železare, kao i da je jedina obaveza da više nema subvencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

1 d

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

10 h

Podeli: