Srbija

Petak, 16.05.2014.

12:38

Ljajić: Ko sme da se bogati na muci

Rasim Ljajić je naložio pojačnu inspekcijsku kontrolu trgovina zbog pritužbi o neopravdanom podizanju cena osnovnih namirnica u uslovima vanredne situacije.

Izvor: B92, Beta

Default images

"Nesavesni trgovci na taj način najdirektnije krše Zakon o trgovini i sve odluke Vlade o otklanjanju posledica nastalih katastrofalnim poplavama. Postupak rada Tržišne inspekcije u uslovima vanredne situacije je rigorozan i podrazumeva najoštrije mere, kazne i posledice po one koji zloupotrebljavaju takvo stanje", izjavio je ministar trgovine Rasim Ljajić.

On je dodao da će tržišni inspektori protiv trgovaca koji krše zakon podnositi prijave i o tome obaveštavati Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ljajić je najavio da će danas, zajedno sa tržišnim inspektorima, obići prodavnice u gradovima iz kojih stižu prijave o neopravdanim poskupljenima.

Pozvao je građane da Tržišnoj inspekciji, koja će neprekidno dežurati dok traje vanredna situacija, prijave sve nesavesne trgovce "koji ovu katastrofu nastalu poplavama koriste da nezakonito i bezobzirno zarade".

Dežurni telefon Tržišne inspekcije na koji građani mogu da se jave i prijave zloupotrebe trgovaca u vanrednoj situaciji je 011 2699 610.

PKS trgovcima: Ne dižite cene

Privredna komora Srbije apeluje na sve privredne subjekte i učesnike na tržištu, da se u uslovima vanredne situacije ponašaju odgovorno i solidarišu sa ugroženima.

PKS u saopštenju poziva trgovce da ne podižu cene u vreme najveće elementarne nepogode koja je
pogodila Srbiju, već da pomognu u teškoj situaciji u skladu sa svojim mogućnostima.

Prema pisanju pojedinih medija, trgovci u nekim gradovima udvostručili su cene trenutno najtraženijih proizvoda - gumenih čizama i flaširane vode, što je u uslovima u kojima se ljudi bore za sopstvene živote, neprimereno.

Svi učesnici na tržištu trebalo bi da se uzdrže od takvih poteza i solidarišu sa građanima u vreme vanredne situacije, ocenila je PKS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

21 h

Svet

Rusija pretekla Ameriku

Rusija je u maju pretekla Ameriku po količini izvezenog gasa u Evropu, prvi put nakon skoro dve godine, uprkos naporima regiona da se oslobodi zavisnosti od fosilnih goriva, piše “Fajnenšel tajms”.

14:27

16.6.2024.

4 h

Podeli: