Šeici potpisali, niče elitni grad u BiH

U Sarajevu je potpisan Finalni ugovor o realizaciji projekta Prvog integrisanog turističkog grada “Buroj Ozone” u Trnovu.

Region

Izvor: B92

Petak, 16.10.2015.

08:11

Default images
Foto: Screenshot/Youtube/Sens Servis

Ugovor su potpisali načelnik opštine Trnovo Ibro Berilo, izvršni direktor kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa sedištem u Dubaiju “Buroj Property Development” Ismail Ahmed bin Sultan i premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, prenosi portal Indikator.ba.

Projektom je predviđena je izgradnja na hiljade luksuznih stambenih jedinica, hotela, najvećeg trgovačkog centra u BiH, sportsko-rekreacionih i kulturnih sadržaja za svetsku elitu, uključujući i hortikulturu, kao i sadržaje komunalne i društvene infrastrukture, zajedno sa banjom "Buroj ozon".

Ukupna vrednost investicije procenjena je na oko 4,5 milijarde konvertibilnih maraka (2,6 milijardi dolara), navedeno je u tekstu.

Prvi Integrisani turistički grad “Buroj Ozone” biće izgrađen na ukupnoj površini od oko 137 hektara na lokalitetu “Sportsko rekreacioni centar Bjelašnica-Donja Grkarica-Prečko Polje-Kolijevka” u području igmanske katastarske opštine Dejčići u opštini Trnovo.

Izvršni direktor kompanije "Buroj Property Development" Ismail Ahmed istakao je da je cilj ovog projekta da BiH postane jedan od lidera u turizmu u regionu i šire, dodajući da će oni kao dugoročni partner deliti sav profit sa građanima BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: