Mađarska cveta od maloprodaje

Maloprodaja u Mađarskoj porasla je u avgustu 4,7 odsto u odnosu na isti mesec pošle godine, prema preliminarnim podacima Centralne službe za statistiku (KSH).

Region

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.10.2015.

14:17

Default images
Foto: Thinkstock.com

Prema godišnje prilagođenim podacima, rast je bio nepromenjen u odnosu na jul dok je, prema nekorigovanim sezonskim podacima bio u padu u poređenju sa julskim rastom od 6,8 procenata, izveštava mađarska agencija MTI.

Prodaja hrane je, prema prilagođenim podacima, porasla 3,7 odsto u avgustu, neprehrambenih proizvoda 4,6 odsto, a goriva 7,4 procenata.

U periodu januar-avgust 2015, maloprodaja je porasla 6,0 procenata, prema nekorigovanim podacima, a prema prilagođenim 6,1 procenat.

KSH je podsetio da je od sredine marta ove godine stupio na snagu novi propis kojim se velikim maloprodajnim lancima nalaže da ne rade nedeljom, ali da je potrebno još vremena i podataka kako bi se ocenili efekti te mere.

Zahvaljujući kombinaciji rasta potrošačkog poverenja, rekordne zaposlenosti i povećanju broja zaposlenih u maloprodaji, prihodi u ovom sektoru su nastavili da se povećavaju, izjavio je državni sekretar u ministarstvu ekonomije, Bela Glatfelder, za televizijski kanal M1, navodi mađarska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: