Region

Četvrtak, 28.08.2014.

17:12

Pokušaćemo da zadržimo Katari Diar

Ministar turizma Crne Gore Branimir Gvozdenović izjavio je da će se Vlada potruditi da zadrži državni investicioni fond Katara, Katari Diar.

Izvor: Tanjug

Default images

Katar Diar trebalo je da radi na projektu izgradnje ekskluzivnog turističkog centra u uvali Pržna u Tivtu, nakon što su se u medijima pojavile informacije da Katarci od njega odustaju.

"Bili smo u komunikaciji sa Katari Diarom i smatramo da je jako važno da se prilagođavamo međusobnim potrebama. Sagledaćemo o čemu je reč, a sada ne vidimo ni jedan razlog za takvu odluku", kazao je Gvozdenović za Televiziju Crne Gore.

On je kazao da će i za eventualne probleme oko vlasništva zemljišta, Ministarstvo finansija i Ministarstvo turizma efikasno naći rešenje, te da ni u najavi nema problema koji bi mogao dovesti u pitanje realizaciju projekta, preneo je portal CDM.

Gvozdenović je istakao da njegov resor nije dobio nikakvu najavu da bi projekat na Plavim horizontima mogao biti zaustavljen.

Portral je podsetio na jučerašnju izjavu državnog sekretara u ministarstvu održivog razvoja i turizma, Predraga Jelušića, da ministartvo nije zvanično obavešteno o navodnoj odluci o zaustavljanju projekta izgradnje ekskluzivnog turističkog centra.

Podsetio je da je čak i Opština Tivat krajem jula usvojila izmenjeni detaljni urbanistički plan, u potpunosti usaglašen sa razvojnim potencijalima koje je investitor planirao, čime su se, kako je rekao, stvorile sve pretpostavke za izradu planske dokumentacije i dobijanja građevinskih dozvola.

Atraktivnu lokaciju od skoro 300 hiljada kvadratnih metara u uvali Pržna, Katari Diar je za skoro 25 miliona evra kupio od tivatskog preduzeća HTP "Primorje", pre četiri godine, napominje portal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Svet

Uvode novu novčanicu: Inflacija uzima danak

Zbog dramatičnog skoka inflacije u Argentini poslednjih meseci vlada u Buenos Ajresu povećala je veličinu svoje najveće novčanice u opticaju sa 5.000 na 10.000 pezosa, koja vredi oko 10 dolara.

14:39

9.5.2024.

1 d

Podeli: