Turci rekli "zbogom" BH Erlajnzu

Vlada Federacije BiH prihvatila je informaciju o prekidu partnerstva s Turkiš erlajnzom u zajedničkoj aviokompaniji, piše sarajevski Dnevni avaz.

Region

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2012.

09:27

Default images

Prema usvojenom predlogu, Turci će napustiti svoj udeo od 49 odsto vlasništva u BH erlajnzu, ali bez ikakvih potraživanja, iako su njihova ulaganja u kompaniju iznosila više od 30 miliona maraka.

Vladi Federacije BiH će ostati dug od 1,4 miliona evra prema dobavljačima i servisima koji će Fedracija BiH vraćati preko BH erlajnza, i to u ratama na 27 meseci uz devet meseci grejs perioda.

Nakon izlaska Turaka, Vlada Federacije BiH postaće vlasnik 99,5 odsto kapitala u nacionalnoj aviokompaniji, dok će pola procenta vlasništva imati Energoinvest, koji je odranije u vlasničkoj strukturi.

BH erlajnzu ostaju na raspolaganju dva aviona tipa ATR-a sa po 66 sedišta, koja i sada sačinjavaju flotu, a naknadno će se videti na kojim će linijama oni leteti.

Partnerstvo Turkiš erlajnza i Federalne vlade prekinuće se nakon četiri godine. BH erlajnz godinama beleži konstantne finansijske gubitke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: