Bugari proizveli prvi automobil

U pognonima Fabrike Liteks motors u saradnji sa kineskom kompanijom Grejt vol u gradu Loveču je proizveden prvi bugarski putnički automobil.

Region

Izvor: B92

Utorak, 15.11.2011.

11:26

Default images

Menadžer Liteks motorsa Kiril Georgiev je izjavio da je prvi montiran automobil marke "Grejt Vol Voleks C10" (Great Wall Voleex C10), a da će serijska proizvodnja u fabrici krenuti početkom naredne godine.

Tada će zvanično biti otvorena fabrika, u kojoj će raditi 2.000 ljudi.

Kompanija je zbog velikog interesovanja već razvila dilersku mrežu i otvorila predstavništva u dve balkanske zemlje, rekao je on.

U Liteks motorsu će se proizvoditi tri modela putničkih automobila, uključujući džip i pikap, koji će prema najavama kompanije biti jeftini i kvalitetni.

Džip sa "ful" opremom se već reklamira po ceni nešto većoj od 12.000 evra.

Vlasnik fabrike Liteks motorsa je biznismen i vlasnik fudbalskog kluba Liteks Griša Gančev, koji poseduje 92 odsto akcija, dok ostatak pripada Korporativnoj trgovnskoj banci.

Nedavno je iz Liteks motorsa najavljena i proizvodnja elektromobila, koja će u saradnji sa kompanijom Grejt vol početi na proleće naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: