Region

Sreda, 20.10.2010.

12:58

Dobit Koka Kole preko 2 milijarde $

Dobit Koka Kole prekoračila je u trećem tromesečju dve milijarde dolara, povećavši se za osam posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Izvor: business.hr

Default images

Ovo preduzeće ostvarilo je dobit zahvaljujući rastu prodaje negaziranih bezalkoholnih pića. Prihodi su uvećani za pet posto i iznosili su 8,4 milijarde dolara.

Dobit je iznosila 2,1 milijardu dolara, u poređenju sa 1,9 milijardi u trećem tromesečju 2009.

U pacifičkoj regiji obim prodaje uvećan je 11 posto, poduprt 12-procentnim rastom u Kini, 11-pocentnim u Japanu i 19-procentnim na Filipinima.

"Nastavljamo zamah, uz solidan rast obima prodaje, prihoda i dobiti u prethodnom tromesečju. Naši su rezultati nadmašili sve naše dugoročne ciljeve i stvorili su održivu vrednost za naše deoničare", rekao je izvršni direktor Muhtar Kent.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Podeli: