Surinam zaintresovan za investicije i transfer znanja

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović razgovarao je sa ministrom spoljnih poslova Surinama Ildiz Deborom Polak-Beil. Surinam želi da investira u Srbiju.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2018.

17:29

Surinam zaintresovan za investicije i transfer znanja
Foto: Thinkstock

Nedimović je izrazio zahvalnost na odluci o povlačenju priznanja Kosova i Metohije, i razgovarao o mogućnostima za saradnju dveju država u oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

Na sastanku je delegacija Surinama istakla veliku zainteresovanost za srpske investicije u prerađivačku industriju, između ostalog i preradu ribe, kao i izgradnju skladišnih kapaciteta zbog čega je dogovoreno intenziviranje saradnje dve zemlje u cilju pronalaženja zainteresovanih investitora.

Na sastanku je takođe dogovorena i saradnja u pogledu pomoći za uspostavljanje sistema bezbednosti hrane u Surinamu, kao i transferu znanja i iskustva kojima Srbija raspolaže u oblasti poljoprivrede, saopšteno je iz tog resora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: