"Budžet štedljiv, ali odgovoran"

Aleksandar Vulin kaže da je budžet za narednu godinu usmeren na štednju, ali da vodi računa o ljudima, kao i da vlada nije štedela na socijalnim davanjima.

Izvor: B92

Subota, 20.12.2014.

14:07

Default images

Ministar rada i zapošljavanje je novinarima u Novom Pazaru, gde je zajedno sa potpredsednikom vlade i ministrom trgovine, turizma i telekomunikacija Rasimom Ljajićem, otvorio novoizgrađenu Ustanovu za smeštaj odraslih i starih, rekao da je ovo i prvi budžet koji je "i u nominalnom iznosu manji nego prošlogodišnji".

"Nijedan dinar nismo štedeli na socijalnim davanjima. Nijedna socijalna pomoć nije umanjena, nijedan dečji ili roditeljksi dodatak...ništa što ima veze sa socijalnim davanjima. Ovo je štedljiv, ali odgovoran budžet", naglasio je Vulin.

On je dodao da je njegovo ministarstvo već uštedelo 12,8 milijardi dinara i da će nastaviti da štedi.

"Štedećemo na svemu, ali se socijalna davanja neće smanjivati i to je poruka ovog budžeta, vodimo računa o onima kojima je najteže", istakao je Vulin.

Ministar Ljajić rekao je da su uštede napravljene i u ministarstvu koje on vodi.

"Štedeli smo na putovanjima, dnevnicama, nabavci odgovarajućeg materijala i opreme, u svim tim stavkama u odnosu na prethodni budžet imamo uštede", rekao je Ljajić.

On je istakao i da su ove godine po prvi put obezbeđena sredstva za razvoj turišticke infrastukture.

"Turizam je značajan potencijal koji Srbija ima. Prošle godine taj budžet je bio ravan nuli, sada je zahvaljujući razumevanju Vlade i Ministarstva finansija, obezbeđeno više od milijardu dinara samo za razvoj infrastrukture i promociju turizma", rekao je Ljajić i dodao da očekuje da će naredne godine po tom osnovu biti ostvaren daleko veći devizni priliv nego ove godine, kada je on iznosio nešto više 1,1 milijarde dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: