Ko će prodati Komercijalnu banku?

Agencija za osiguranje depozita objavila je poziv za dostavljanje izjava o zainteresovanosti za savetnika za prodaju većinskog udela u Komercijalnoj banci.

Izvor: B92

Petak, 28.11.2014.

11:28

Default images

Kako se navodi u oglasu objavljenom u petak u listu "Politika", udeo koji će biti ponuđen na prodaju iznosi 84% kapitala banke, a čine ga akcije države Srbije, EBRD, "IFC Capitalization (Equity) Fund", DEG, i "Swedfund". Poziv će biti otvoren do 26. decembra.

Komercijalna banka je druga po snazi na srpskom bankarskom tržištu. Udeo Komercijalne banke u bankarskom sektoru Srbije na kraju septembra 2014. bio je 12,86%, učešće u ukupnim depozitima 14,82%, a u ukupnom kapitalu 10,7%. Država Srbija je najveći akcionar te banke sa oko 42% akcija, EBRD ima 24,4%, "IFC Capitalization (Equity) Fund" 10,1%, DEG 4,6% i "Swedfund" 2,3%.

Zainteresovane firme treba da imaju značajno iskustvo u privatizaciji banaka i da raspolažu timom iskusnih eksperata. Firme mogu da formiraju konzorcijume.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: