14. oktobru uplaćen minimalac

Radnicima Industrije mašina i komponenata (IMK) 14.oktobar iz Kruševca danas popodne uplaćena je po jedna minimalna zarada.

Izvor: B92

Petak, 29.11.2013.

18:17

Default images

Po 19.320 dinara dobio je 1.401 radnik odnosno svi oni koji su do nedelje potpisali ugovore kojima je ta isplata garantovana, potvrdio je Tanjugu predsednik sindikata Nezavisnost Dejan Mutavdžić.

"Oni koji su te ugovore potpisali početkom ove nedelje, minimalne zarade će biti isplaćene najverovatnije sledeće nedelje, a bilo je i pojedinačnih slučajeva koji te ugovore nisu želeli da potpišu", rekao je Mutavdžić.

Novac je radnicima bio na računima oko 16 časova, a jedan deo zaposlenih uplatu je sačekao u holu zgrade opštine.

Ranije danas, oko dve stotine radnika protestovalo je ispred skupštinske sale tražeći informaciju o tome kada će im biti isplaćena po jedna minimalna zarada koju su im nadležni obećali do 15.novembra.

Zbog toga, na kratko je prekinuta sednica gradske skupštine, koja je nastavljena nakon obraćanja gradonačelnika Bratislava Gašića. On ih je tada pozvao da ostanu u holu gradske uprave "jer je to i njihova kuća" dok ne dobiju minimalce, poručivši im da će oni danas biti isplaćen.

Prema rečima Mutavdžića, druga minimalna zarada bi radnicima trebalo da bude isplaćena do 15. decembra, kako je ranije dogovoreno sa ministrom privrede Sašom Radulovićem.

Vlada Republike Srbije odobrila je kruševačkoj IMK "14.oktobar" kredit od 39 miliona dinara za isplatu dve minimalne zarade za 1.500 zaposlenih. Ovo preduzeće mesečno zarađuje oko 20 miliona dinara mesečno što nije dovoljno za opstanak preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: