LDP traži sastanak o ekonomiji

LDP pozvao je predsednika i premijera Tomislava Nikolića i Ivicu Dačića da organizuju sastanak sa političkim liderima o ekonomskoj situaciji.

Izvor: B92

Petak, 29.11.2013.

13:59

Default images

Lider stranke Čedomir Jovanović rekao je da bi sastanak trebalo održati pre rasprave o budžetu, kao što su to učinili kada je bilo u pitanju Kosovo i Meothija.

On je precizirao da će pismo, sa tim zahtevom, uputiti Nikoliću i Dačiću, što smatra svojim pravom, ali i obavezom.

"Tražim od njih da nas pozovu na razgovor na isti način na koji su nas pozvali kad nisu znali šta će sa Kosovom, jer je ono što je pred nama u 2014. godini, po svom destruktivnom potencijalu i poražavajućim posledicama, neuporedivo teže od kosovske muke sa kojom smo živeli godinama. Neka Nikolić i Dačić pokažu da su predsednik i premijer“, rekao je Jovanović ne konferenciji za novinare u skupštini.

Prema njegovim rečima, ukoliko to Srbija ne uradi sada, doći će u istu situaciju u kojoj se našla Grčka sredinom godine, s tim što se ta zemlja „uhvatila za evro, a Srbija za dinar, u koji ni sama ne veruje“.

Jovanović je naglasio da se politički dogovor može brzo postići i da se rasprava o budžetu može pomeriti za nekoliko dana.

"Pre rasprave o budžetu tražimo politički dogovor, a oni koji nisu spremni za njega ne zaslužuju poverenje gradjana.“, rekao je on.

Lider LDP-a je dodao da vladajuća koalicija sama po sebi ne može da ode dalje od tačke na kojoj se zaustavila potpisivanjem briselskog sporazuma, a obaveza opozicije je da tu vlast ruši ili da kandiduju politiku koju vlast ne može da sprovede, ali je onda dužna da podrži stranku koja je sposobna da je sprovede.

"Mi LDP nemamo razumevanje za slabosti vladajuće koalicije, za političke besmislice predsednika vlade, za bežanje od ključnih poteza koje je dužan da povuče prvi potpredsednik vlade i posebno nemamo razumevanja za politiku DS“, precizirao je Jovanović.

On je dodao da, "kada DS brani Zakon o radu Vojislava Koštunice, ona ruši svet u kojem deca treba da žive, pod tim svetom će nestati i sama, kada Dačić govori o Potemkinovim selima, uliva lažnu nadu svom biračkom telu jer je jasno da je jedan od ključnih političara u zemlji već šestu godinu“.

"Kada Vučić priča o reformama i pritom ništa ne čini kako bi se u potpunosti raščistili odnosi u vladajućoj koaliciji, koji su u ovom trenutku najveća prerpeka spasavanju Srbije, onda on svoju ulogu izjednačava sa ulogom DS i socijalista“, rekao je lider LDP.

Jovanović je zaklkjučio da decembar mora biti mesec u kojem će Srbija staviti tačku na propadanje „koje traje čitav život, bez straha i sa istinom pred ljude, ali i sa sproemnošću političara da se dogovore“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: