Direktorat proverava Erbas 319

Inspektorski tim Direktorata civilnog vazduhoplovstva Srbije obaviće sutra pregled aviona erbas 319 na demonstracionom letu nove aviokompanije Er Srbija.

Izvor: B92

Utorak, 22.10.2013.

17:15

Default images

Er Srbija će imati na liniji Beograd - Niš - Beograd.

Cilj demonstracionog leta vazduhoplovnih stručnjaka Direktorata je da se proveri bezbednost aviona pre prvog leta najavljenog za 26. oktobar.

Demonstracioni let je planiran sutra za 11 časova, saopštio je Direktorat.

Inspektori Direktorata proveravaće procedure koje se sprovode u fazi pripreme leta, proračun performansi, procedure letačkog i kabinskog osoblja u toku leta, tehničku ispravnost aviona, operativni priručnik i mnogo toga još što čini sastavni deo provere aviona koji se prvi put uvodi u flotu neke aviokompanije.

Posle detaljne provere aviona i osoblja koje učestvuje u pripremi i realizaciji leta Direktorat civilnog vazduhoplovstva pripremiće izveštaj u kojem će izneti svoja zapažanja, ocene i preporuke za što bezbednije i sigurnije funkcionisanje svih faza leta Erbasovog aviona 319.

Demonstracioni let će uslediti nakon obimnog posla i niza provera koje su vazduhoplovni stručnjaci Direktorata obavili po najsavremenijim evropskim standardima i procedurama predviđenim u situacijama kada aviokompanuija uvodi novi tip aviona u svoju flotu.

Inače, od poslednjeg demonstracionog leta velikog putničkog aviona prošlo je više od 20 godina, kada je u flotu Jat ervejza ušao avion tipa ATR.

Ministarstvo odbrane je ranije najavilo da će prvi avion Er Srbije sutra imati probni let i da će ga pratiti avioni Vojske Srbije. Tom prilikom Vojska Srbije će izvoditi aktivnosti u okviru redovne letačke obuke "praćenje civilnog aviona".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: