Panasonik i Gorenje (g)rade zajedno

Panasonik ipak neće dokapitalizovati Gorenje, ali planira se partnerstvo dve kompanije, piše ljubljanski “Dnevnik”. Moguća izgradnja fabrike u Zaječaru.

Izvor: Novosti, SEEbiz

Četvrtak, 07.03.2013.

16:53

Default images

Direktor Gorenja Franjo Bobinac pregovara o dokapitalizaciji sa manjinskim partnerima što, prema oceni "Dnevnika", pojačava sumnje u njen uspeh. Panasonik umesto dokapitalizacije sa Gorenjem planira saradnju na partnersko-proizvodnim temeljima.

“Večernje novosti” su krajem februara objavile da bi Gorenje i Panasonik trbalo da otvore zajedničku firmu za proizvodnju rashladnih uređaja u Zaječaru. Vrednost investicije je oko 70 miliona evra, a posao u novoj fabrici trebalo bi da nađe 1.400 ljudi.

Slovenački predsednik Borut Pahor sastao se juče sa predstavnicima Panasonika, u okviru posete Japanu, ali nije poznato da li je bilo govora o partnerstvu sa Gorenjem.

Prve informacije o tome da bi japanski gigant Panasonik mogao da dokapitalizuje Gorenje pojavile su se u oktobru prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: