I Srpska daje autoput na koncesiju

Republika Srpska nudi koncesiju za izgradnju 47 kilometara autoputa na Koridoru V c, izmedju Doboja u središnjem delu Bosne i Vukosavlja na severu.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.08.2012.

16:41

Default images

Javno poduzeće "Autoceste Republike Srpske" je u sredu objavilo poziv zainteresovanim koncesionarima, koji će biti otvoren za ponude do 12. oktobra.

Tender se odnosi na finansiranje, projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje, prenosi portal "SEEbiz". Autoput bi imao po dve vozne i jednu zaustavnu traku u oba pravca, odnosno pun profil.

Predvidjeno je da zainteresovani investitor dobije koncesiju za upotrebu tog dela prometnog Koridora V c u periodu od 30 do 40 godina, a rok gradnje je tri godine, sa završetkom 2017.

Procenjeno je da bi gradnja autoputa koštala izmedju 260 i 350 miliona evra. Autoput Koridoru V c treba kroz BiH da poveže Budimpeštu i Ploče, u dužini od 330 kilometara.

U BiH je do sada izgradjeno tek četrdesetak kilometara savremenog autoputa, a vlasti Federacije BiH otvorile su radove na nekoliko novih deonica s ciljem da se do kraja 2014. izgradi oko 140 kilometara autoputa

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: