CG: Sindikati "prete" vlasti ulicom

Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USS) pozvala je premijera Igora Lukšića da ispuni zahteve upućene Vladi.

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2012.

18:26

Default images

USS navodi da će u suprotnom pozvati građane da se ponovo okupe.

Više hiljada građana Crne Gore, u organizaciji UŠ, Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) i Studentske unije, protestovalo je u subotu ispred zgrade Vlade u Podgorici zbog teškog socijalnog i ekonomskog stanja u toj državi, zahtevajući ukidanje poskupljenja struje.

Sindikalci su pozvali Lukšića da ispuni zahteve sa protesta i na taj način pokaže da razume da je većina crnogorskih građana egzistencijalno ugrožena, odnosno nezadovoljna ekonomsko-socijalnim položajem. Ukoliko Vlada Crne Gore ne ispuni zahteve održaćemo obećanje dato na protestu i ponovo pozvati građane da se okupe i traže vlast koja će raditi u interesu građana, saopšteno je iz USS.

Izvršna direktorica MANS-a Vanja Ćalović ranije je takođe najavila nove proteste u Podgorici, na kojima će tražiti ostavku Lukšića, ukoliko Vlada Crne Gore ne ispuni zahteve sa subotnjeg protesta.

Ukoliko Lukšić i njegova vlada na ovom konkretnom primeru ne pokažu da su spremni da pređu sa reči na dela, onda vlada treba da podnese ostavku, a da građani konačno budu u stanju, po prvi put u crnogorskoj istoriji, da na demokratski način smene jednu i izaberu drugu vlast, kazala je Ćalović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: