Mrkonjić: Od Nove godine novi Jat

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić kaže da će od Nove godine početi aktivnosti na formiranju nove srpske aviokompanije.

Izvor: B92

Utorak, 20.12.2011.

16:01

Default images

Ona će biti formirana na osnovama "Jat ervejza", i ta kompanija će biti oslobođena Jatovih dugova.

"To će biti restrukturiranje ili formiranje nove aviokompanije", rekao je Mrkonjić, odgovarajući na pitanje kakva će biti sudbina Jata s obzirom na to da je nije uspeo tender za pronalaženje strateškog partnera srpskoj aviokompaniji.

"Nova kompanija u svakom slučaju mora da počne od nule... i menadžment Jata već ima predlog kako bi to izgledalo, koji bi se ljudi zadržali, a koji bi dobili socijalni program, koliko aviona i drugo", kazao je Mrkonjić.

Vršilac dužnosti generalnog direktora Jat ervejza Vladimir Ognjenović je izjavio da je u pripremi program za revitalizaciju te aviokompanije, koji će biti završen do polovine januara.

Program će, prema njegovim rečima, obuhvatiti planove za obnovu flote nacionalnog avioprevoznika.

Ognjenović je rekao da će u tom pravcu biti obnovljeni pregovori sa Erbasom i nastavljena saradnja sa italijansko-francuskom kompanijom za proizvodnju aviona ATR.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: