Cvetković: Ni pesimizam ni euforija

Premijer Srbije Mirko Cvetković ocenio je da je pogrešno širiti pesimizam, ali da je isto tako pogrešno i širiti lažni optimizam.

Izvor: B92

Petak, 04.03.2011.

13:28

Default images

"Pogrešno je širiti lažni optimizam, ali pogrešno je širiti i pesimizam. Preduzentici nisu pesimisti, pesimisti su ljudi koji ne veruju u svoje mogućnosti", kazao je Cvetković na uručenjnu Blicove nagrade za najboljeg preduzetnika u 2010. godini.

Cvetković je naveo da će Vlada Srbije aktivno podržati preduzetnike, posebno njihov izvozni potencijal i istakao da preduzetnici pomažu razvoju države. "Planiramo da se uz podršku nekih postojećih i novih mera aktivnije uključimo u razvoj preduzetništva", rekao je Cvetković i dodao da je zadatak Vlade Srbije i da se bavi i rešava socijalne probleme.

Nagradu za najboljeg preduzetnika u prošloj godni dobilo je preduzeće "Execom" (Eksekom) iz Novog Sada, koje se bavi projektovanjem i programiranjem informacionih sistema.

Nagrađeno preduzeća zapošljava 55 ljudi, čiji je prosek godina oko 30.

Nagradu u okviru akcije dnevnih novina Blic i Banke Inteza, vlasniku te firme Petru Uliću uručio je predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković koji je rekao da je preduzetništvo osnov svih razvijenih tržišta.

Zamenik predsednika Izvršnog odbora Banke Inteza Marko Kapelini uručio je vlasniku firme Eksekom iz Novog Sada Petru Uliću ček u vrednosti 30.000 evra.

Pored Eksikoma, u konkurenciji za nagradu bili su preduzeće "Aura" iz Niša koje se bavi proizvodnjom kozmetičkih proizvoda, Mlekara Veličković iz Surdulice, kompanija Atlas iz Užica koja prozivodi nameštaj i kompanija Almak iz Kladova koja izradjuje metalne proizvode.

Akciju četvrtu godinu sporovode Blic i Banka Inteza, a dodeljuje se za najbljeg preduzetnika iz sektora malih i srednjih preduzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: