Utorak, 08.07.2008.

08:50

Prodaje se lečilište Gornja Trepča

Agencija za privatizaciju Srbije zakazala je za 5. septembar prodaju društvenog preduzeća prirodno lečilište Gornja Trepča.

Izvor: FoNet

Default images

Ukupna procenjena vrednost kapitala koji se privatizuje iznosi 452 miliona dinara, što predstavlja 70 odsto ukupnog kapitala privrednog subjekta.

Početna cena na aukcijskoj prodaji iznosi 126 miliona dinara, a budući vlasnik je obavezan da u lečilište investira šest miliona dinara.

Lečilište poseduje 11 kada za hidromasažu, 110 ležejeva, putniča vozila "škoda fabia" i "reno kango ekspre" i računar Pentium 4. U sklopu lečilišta je stacionar sa ambulantom, restoran, stambena zgrada i kupatila za lečenje banjskom vodom.

Lane je Gornja Trepča imala prihod od 81,8 miliona dinara, odnosno dobit je iznosila 10,5 miliona dinara. Lečilište je udaljeno 18 kilmetara od Čačka i osnovano je 1955. godine.

Institut za medicinsku hidrologiju i klimatologiju iz Beograda izvršio je hemijsku analizu vode 1957. godine i konstatovao da je lekovita i da pruža povoljne mogućnosti za lečenje reumatskih i ginekoloških bolesti.

Početkom 1970. godine Balneološki institut iz Beograda je posle fizičko-hemijskih analiza termomineralne vode uvrstio Gornju Trepču u prirodna lečilišta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: