Promocija u Portu: Škoda Octavia (redizajn)

Bilo da ste vrhunski teniser ili odličan proizvođač automobila, duh senke gvozdene zavese baciće vas u drugi plan. Retko ko je hrabar i objektivan (čak i stručan) da javno prizna kako su vozila sa znakom Škode danas nešto najbolje. Preterano? Razmislite i reći će vam se samo...

Izvor:
Podeli

Novi broj Auto magazina je u prodaji, pročitajte utiske iz vožnje najnovijih modela automobila.

Tekst - Dejan Danilović; Izvor - Auto Magazin

Godine i vekovi su prošli od kada su začetnici Škode udarili kamen temeljac ove marke. Da dolazi iz neke druge zemlje bliže Atlantiku, mnogi bi je prozvali i legendarnom. Mi to radimo bez ustezanja.

Škoda je fenomen automobilske industrije razvijane u jednoj maloj zemlji. Počela sa radom kada je Vaclav Klement ostavio knjižaru u ranim 1890-im i spojio se sa mehaničarem Vaclavom Laurinom osnivajući malu radionicu za popravku bicikala u Mladoj Boleslavi, u to vreme delu Austro-Ugarske imperije.

Pretpostavljamo da su u to vreme imali skromnu ideju o stvaranju radionice koja se na kraju ispostavila kao jedan od najvećih istočnoevropskih proizvođača automobila.

Ta pozicija u centralnoj Evropi, a kasnije i u (geo)političkom Istočnom bloku ostaće na neki način kamen oko vrata češkom gigantu. Jer, bilo da ste vrhunski teniser ili odlični proizvođač automobila, duga senka koju je bacila gvozdena zavesa staviće vas u drugi plan.

Retko ko je hrabar i objektivan (čak i stručan) da prizna da su vozila sa znakom Škode danas nešto najbolje u Evropi. Preterano? Razmislite i reći će vam se samo.

A jedan od ponosa ozbiljne inženjerske nacije oličene u Škodi jeste - Octavia. Limuzina koja je nekoliko puta vaskrsavala, da bi se najzad sredinom devedestih (1996.) pojavila i počela da mrsi račune „velikima”.

Evo, dvadeset godina kasnije, novinari Auto magazina otputovali su u Porto, na test vožnje unapređenog modela, ili tačnije, značajno redizajnirane verzije koja je na tržištu od 2013. godine.

A Portugal je česta pozornica za lansiranje novih Škoda - nedavno smo u Lisabonu vozili Kodiaq, sada smo otišli oko 300 kilometara severnije, u lučki grad velike tradicije.

Kroz vekove važna luka, centar vinarske umetnosti i dom slatkog „porta”, danas je već u ranom proleću okupan suncem i pun turista sa svih strana sveta. Nismo ni mi zaboravili na čašicu vina na šetalištu pored reke Duro.

Koren naziva te reke potiče čak iz keltskog jezika, kada su sa severa, morem, stigli prvi „investitori” i uživaoci toplog sunca i omamljujućeg vina.

Ni vekovima kasnije nije se mnogo promenilo - vlasnici najvećih vinograda i vinarija su iz Velike Britanije. Ali, osim sa severa, mnogo je uticaja stiglo i sa juga.

Kuće i crkve sa fasadama od glaziranih pločica (azuležo) nisu posebnost samo Porta, ali su retko gde tako skladno i lepo uklopljene u ambijent. Hteli smo, ako niste shvatili, da kažemo da je Škoda pronašla pravo mesto da svoju tradiciju podeli sa slavom drevnog grada.

Nova Octavia, dakle, nije baš nova. Šta zapravo i znači novi model? Novi motori? Nova platforma? U vreme novih tehnologija to prestaje da bude od veće važnosti.

Bitno je ono što kreće sa proizvodnih traka, i kako na to reaguju kupci sa jedne, a konkurencija sa druge strane.

Predstavljena verzija je - kao nova. Najupečatljivija promena napred je u nivou farova i donjih spojlera. Svetla su sada razdvojena, uža i prate trend postavljen na modelu Kodiaq. Ima tu nešto i istorijskih razloga, ali to sada nije bitno. Važno je samo kako će na to reagovati tržište. LED svetla? Naravno.

Druga značajna izmena je napravljena sa spojlerima ili usmerivačima vazduha, kako vam drago. Izvučeni su iz neprekidnih linija, pa auto izgleda stabilnije, šire, čak i sa više sportskog stava.

Tajna se nalazi između rešetkaste maske, ispod Škodinog znaka - tu je smeštena elektronika koja daje informacije o parametrima vožnje i bezbednosnim elementima.

I nazad slična priča: stilizovane su svetlosne grupe, usklađeni branici... LED? Svakako.

Za divno čudo, a u stvari sasvim razumljivo - najviše izmena i najviše unapređenja Octavia je dobila u kabini. Zaista, ako putnici nisu zadovoljni, džaba krečenje.

Jedno je sigurno, Škoda je značajno unapredila unutrašnjost automobila, ne samo novim materijalima već i izgledom komandne table i mnogim novim pametnim rešenjima.

Nova je i kombinacija braon i crne boje komandne table, ne toliko u cilju prestiža već iz jednostavnog razloga da se vlasnici u svom automobilu lepše osećaju zahvaljujući svetlijoj kabini.

Octavia je dobila i grejače volana, kao i pametni ključ koji pamti sva podešavanja svog vozača. Dovoljno je da se ključ nađe u blizini vozila i auto će po startovanju motora sve automatski podesiti prema ranije memorisanim pozicijama sedišta, retrovizora, multimedije, klima uređaja, sistema za asistenciju, pa čak i osvetljenja.

Lista motora je proširena, tako da se njihove zapremine sada kreću od 1.0 do 2.0, uz raspon snage od 84 do 184 ks. Ljubitelji automatika mogu da uživaju u šestostepenim i sedmostepenim DSG menjačima.

Umesto deklamacije o „ponašanju na putu”, jedno razmišljanje, nagovešteno pričom o senci gvozdene zavese koja je delila svetove.

Teško je dakle, priznati da Škoda pravi vrhunske automobile. Taj rizik na sebe sme da preuzme retko koji automobilski novinar. Tipovanje na auto sa bedžom koji nema prestižno ime je slično strahu pilota da pričaju o NLO-u: neko će ih svakako smatrati luckastim.

Ako se, međutim, malo bolje razmisli, barem kada je Octavia u pitanju, u Evropi teško da ima mnogo boljih modela slične prirode.

Možda nekoliko u (i samo) Nemačkoj, ali teško da u ostatku Evrope prave bolju porodičnu limuzinu. Jednako dobru verovatno da, bolju - teško.

"Auto magazin" je nova edicija najstarijeg automobilskog časopisa u Srbiji.

Prati B92 na Viberu

Vozili smo

Prva vožnja: Nova Mazda CX-5

Mazda je odlučila da svom najpopularnijem modelu u potpunosti promeni lični opis i usput bitno poboljša vozne osobine i komfor. Prve utiske o novom SUV-u skupili smo na međunarodnoj prezentaciji održanoj u Barseloni.

Vozili smo ponedeljak 21.08. 11:56 Komentara: 38

Prva vožnja: FIAT 500L (redizajn)

Čak 40 posto komponenti je novo na redizajniranom FIAT-u 500L. Izmene se najviše odnose na dizajn i multimediju, dok je gama motora ostala nepromenjena. Opšti utisak je da je ovo vrlo praktičan i kvalitetan auto.

Vozili smo utorak 15.08. 14:13 Komentara: 69

Prva vožnja: Renault Captur (redizajn)

Uz kafu i odlične kolače, na svetskoj prezentaciji restilizovanog Captura domaćini su nam rekli da je novi model kvalitetniji i da poseduje nove tehnologije. Potom su nam podelili ključeve i uputili smo se u gust saobraćaj Kopenhagena kako bismo sami otkrili sve novine.

Vozili smo subota 12.08. 10:53 Komentara: 45

Test: Toyota Prius 4 Executive

Pred nama je četvrta generacija najpopularnijeg hibridnog automobila na svetu. Nakon pet miliona proizvedenih primeraka i velike popularnosti ne samo kod holivudskih “trendsetera”, već i kod taksista širom planete, postavljamo pitanje, da li je Prius još uvek hipstersko vozilo budućnosti, ili je već postao uobičajena svakodnevica?

Vozili smo subota 5.08. 11:15 Komentara: 68

Prva vožnja: BMW Serije 5

Ekipa Auto magazina imala je priliku da se detaljno upozna sa najnovijim bezbednosnim sistemima na BMW-ovoj Seriji 5. Osim na poligonu, mogućnosti poluatonomne vožnje isprobali smo i u realnim uslovima, od Minhena do Južnog Tirola i nazad.

Vozili smo četvrtak 6.07. 07:30 Komentara: 50
strana 1 od 66 idi na stranu