Promocija u Portu: Škoda Octavia (redizajn)

Bilo da ste vrhunski teniser ili odličan proizvođač automobila, duh senke gvozdene zavese baciće vas u drugi plan. Retko ko je hrabar i objektivan (čak i stručan) da javno prizna kako su vozila sa znakom Škode danas nešto najbolje. Preterano? Razmislite i reći će vam se samo...

Izvor:
Podeli

Novi broj Auto magazina je u prodaji, pročitajte utiske iz vožnje najnovijih modela automobila.

Tekst - Dejan Danilović; Izvor - Auto Magazin

Godine i vekovi su prošli od kada su začetnici Škode udarili kamen temeljac ove marke. Da dolazi iz neke druge zemlje bliže Atlantiku, mnogi bi je prozvali i legendarnom. Mi to radimo bez ustezanja.

Škoda je fenomen automobilske industrije razvijane u jednoj maloj zemlji. Počela sa radom kada je Vaclav Klement ostavio knjižaru u ranim 1890-im i spojio se sa mehaničarem Vaclavom Laurinom osnivajući malu radionicu za popravku bicikala u Mladoj Boleslavi, u to vreme delu Austro-Ugarske imperije.

Pretpostavljamo da su u to vreme imali skromnu ideju o stvaranju radionice koja se na kraju ispostavila kao jedan od najvećih istočnoevropskih proizvođača automobila.

Ta pozicija u centralnoj Evropi, a kasnije i u (geo)političkom Istočnom bloku ostaće na neki način kamen oko vrata češkom gigantu. Jer, bilo da ste vrhunski teniser ili odlični proizvođač automobila, duga senka koju je bacila gvozdena zavesa staviće vas u drugi plan.

Retko ko je hrabar i objektivan (čak i stručan) da prizna da su vozila sa znakom Škode danas nešto najbolje u Evropi. Preterano? Razmislite i reći će vam se samo.

A jedan od ponosa ozbiljne inženjerske nacije oličene u Škodi jeste - Octavia. Limuzina koja je nekoliko puta vaskrsavala, da bi se najzad sredinom devedestih (1996.) pojavila i počela da mrsi račune „velikima”.

Evo, dvadeset godina kasnije, novinari Auto magazina otputovali su u Porto, na test vožnje unapređenog modela, ili tačnije, značajno redizajnirane verzije koja je na tržištu od 2013. godine.

A Portugal je česta pozornica za lansiranje novih Škoda - nedavno smo u Lisabonu vozili Kodiaq, sada smo otišli oko 300 kilometara severnije, u lučki grad velike tradicije.

Kroz vekove važna luka, centar vinarske umetnosti i dom slatkog „porta”, danas je već u ranom proleću okupan suncem i pun turista sa svih strana sveta. Nismo ni mi zaboravili na čašicu vina na šetalištu pored reke Duro.

Koren naziva te reke potiče čak iz keltskog jezika, kada su sa severa, morem, stigli prvi „investitori” i uživaoci toplog sunca i omamljujućeg vina.

Ni vekovima kasnije nije se mnogo promenilo - vlasnici najvećih vinograda i vinarija su iz Velike Britanije. Ali, osim sa severa, mnogo je uticaja stiglo i sa juga.

Kuće i crkve sa fasadama od glaziranih pločica (azuležo) nisu posebnost samo Porta, ali su retko gde tako skladno i lepo uklopljene u ambijent. Hteli smo, ako niste shvatili, da kažemo da je Škoda pronašla pravo mesto da svoju tradiciju podeli sa slavom drevnog grada.

Nova Octavia, dakle, nije baš nova. Šta zapravo i znači novi model? Novi motori? Nova platforma? U vreme novih tehnologija to prestaje da bude od veće važnosti.

Bitno je ono što kreće sa proizvodnih traka, i kako na to reaguju kupci sa jedne, a konkurencija sa druge strane.

Predstavljena verzija je - kao nova. Najupečatljivija promena napred je u nivou farova i donjih spojlera. Svetla su sada razdvojena, uža i prate trend postavljen na modelu Kodiaq. Ima tu nešto i istorijskih razloga, ali to sada nije bitno. Važno je samo kako će na to reagovati tržište. LED svetla? Naravno.

Druga značajna izmena je napravljena sa spojlerima ili usmerivačima vazduha, kako vam drago. Izvučeni su iz neprekidnih linija, pa auto izgleda stabilnije, šire, čak i sa više sportskog stava.

Tajna se nalazi između rešetkaste maske, ispod Škodinog znaka - tu je smeštena elektronika koja daje informacije o parametrima vožnje i bezbednosnim elementima.

I nazad slična priča: stilizovane su svetlosne grupe, usklađeni branici... LED? Svakako.

Za divno čudo, a u stvari sasvim razumljivo - najviše izmena i najviše unapređenja Octavia je dobila u kabini. Zaista, ako putnici nisu zadovoljni, džaba krečenje.

Jedno je sigurno, Škoda je značajno unapredila unutrašnjost automobila, ne samo novim materijalima već i izgledom komandne table i mnogim novim pametnim rešenjima.

Nova je i kombinacija braon i crne boje komandne table, ne toliko u cilju prestiža već iz jednostavnog razloga da se vlasnici u svom automobilu lepše osećaju zahvaljujući svetlijoj kabini.

Octavia je dobila i grejače volana, kao i pametni ključ koji pamti sva podešavanja svog vozača. Dovoljno je da se ključ nađe u blizini vozila i auto će po startovanju motora sve automatski podesiti prema ranije memorisanim pozicijama sedišta, retrovizora, multimedije, klima uređaja, sistema za asistenciju, pa čak i osvetljenja.

Lista motora je proširena, tako da se njihove zapremine sada kreću od 1.0 do 2.0, uz raspon snage od 84 do 184 ks. Ljubitelji automatika mogu da uživaju u šestostepenim i sedmostepenim DSG menjačima.

Umesto deklamacije o „ponašanju na putu”, jedno razmišljanje, nagovešteno pričom o senci gvozdene zavese koja je delila svetove.

Teško je dakle, priznati da Škoda pravi vrhunske automobile. Taj rizik na sebe sme da preuzme retko koji automobilski novinar. Tipovanje na auto sa bedžom koji nema prestižno ime je slično strahu pilota da pričaju o NLO-u: neko će ih svakako smatrati luckastim.

Ako se, međutim, malo bolje razmisli, barem kada je Octavia u pitanju, u Evropi teško da ima mnogo boljih modela slične prirode.

Možda nekoliko u (i samo) Nemačkoj, ali teško da u ostatku Evrope prave bolju porodičnu limuzinu. Jednako dobru verovatno da, bolju - teško.

"Auto magazin" je nova edicija najstarijeg automobilskog časopisa u Srbiji.

Prati B92 na Viberu

Vozili smo

Test: Mazda 3 Sport G120 Takumi

Mazdih hečbek niže srednje klase vrlo brzo je osvojio tržišta širom Evrope. I u Srbiji je odlično prošao i uveliko je prevazišao početna očekivanja uvoznika. Sada je pripremljena posebna verzija Takumi koja nudi vrlo atraktivnu opremu.

Vozili smo petak 9.06. 11:15 Komentara: 100

Test: Volkswagen Golf GTE

Nakon Golfa GTI i sportske dizel varijante GTD, na red je stigla i sportska elektrifikovana verzija GTE. Da li sa punim pravom nosi sportsku oznaku, koliko u stvarnom životu troši i kome je ovaj automobil namenjen utvrdili smo tokom dugog testa.

Vozili smo subota 27.05. 18:44 Komentara: 61

Prva vožnja: Toyota Prius Plug-in Hybrid

Toyota nam je u Španiji predstavila naredni korak u evoluciji automobila, novu "plug-in" verziju popularnog Priusa. Sa autonomijom od 55 kilometara i maksimalnom brzinom od 135 km/h u vožnji na struju, uklopiće se u dnevnu rutinu mnogih vozača, kada, po tvrdnji fabrike, troši samo jedan litar benzina na 100 kilometara. Međutim, računica nije baš tako jednostavna.

Vozili smo četvrtak 18.05. 15:05 Komentara: 19
strana 1 od 65 idi na stranu