Važna novost za vozače: Porez na automobile na osnovu godine proizvodnje, umesto kubikaže

Vozači u Srbiji su se žalili na dosadašnji način određivanja poreza na motorna vozila.

Automobili

Izvor: Izvor: B92, Kurir/Beta

Četvrtak, 28.10.2021.

22:30

Važna novost za vozače: Porez na automobile na osnovu godine proizvodnje, umesto kubikaže
Foto: Hadrian/Shutterstock

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je u četvrtak da će izmene zakona o porezu na imovinu biti usvojene zajedno sa budžetom za 2022, kao i da novi zakon predviđa da će od iduće godine porez na automobile određivati godina proizvodnje vozila, umesto kubikaže.

Mali je odgovarajući na poslanička pitanja u Skupština Srbije rekao da se izmeni zakona pristupilo zato što je bilo dosta komentara građana Srbije o načinu dosadašnjeg oporezivanja automobila.

"Samo zakonsko rešenje omogućiće da se brže i jednostavnije završi proces, uz manje dokumenata, a od 1. janura 2022. godine krećemo u implementaciju", kazao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

230 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: