Mazda ima najlepši konceptni automobil na svetu (FOTO)

Vision Coupe, koji je predstavljen u oktobru na tokijskom auto-salonu, osvojio je nagradu za najlepši konceptni automobil 2017.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 02.02.2018.

08:39

Mazda ima najlepši konceptni automobil na svetu (FOTO)

Na 33. međunarodnom automobilskom festivalu u Parizu, Mazdin automobil nagrađen je za "Najlepši koncept automobil godine".

Priznanje je primio Mazdin globalni direktor dizajna, Ikuo Maeda, zajedno sa svojim timom dizajnera.
Vision Coupe pobedio je u konkurenciji 10 automobila koji su ušli u uži izbor za 2017.

Pored Mazdinog koncepta, kandidati za ovogodišnju nagradu bili su: Audi Aicon, BMW i-Vision Dynamics, koncept Kia Pro_cee'd, Lamborghini Terzo Millennium, Mercedes-Benz AMG GT Concept, Mercedes-AMG Project One, Mercedes Maybach 6 Cabriolet, Nissana Vmotion i Peugeot Instinct.
Žiri koji je odlučivao o nagradi uključuje stručnjake iz automobilske industrije i automobilskog sporta, kao i renomirane arhitekte i modne dizajnere, a Mazda je istu nagradu osvojila i pre dve godine svojim konceptom RX-Vision.

Kao što samo ime sugeriše, Vision Coupe, baš kao i RX-Vision, personifikuje viziju dizajna sledeće generacije Mazdinih automobila.
"Vision Coupe koristi refleksije kako bi izrazio osećaj vitalnosti, što je sledeći korak za dizajn KODO", izjavio je Ikuo Maeda.

Jednostavna forma "jednog poteza" snažno izražava utisak brzine. Istovremeno, unutrašnjost koristi koncept tradicionalne japanske arhitekture kako bi se stvorio viši stepen trodimenzionalne dubine koja stvara opušten prostor.

Konačno, ime koncepta povezano je se 50-godišnjom tradicijom elegantnih Mazdinih kupea kao što je Luce Rotary, poznata i kao Mazda R130.
Vision Coupe će biti izložen do 4. februara u pariskom hotelu National des Invalides na izložbi koncept automobila Međunarodnog automobilskog festivala.

Festival godišnje privuče oko 35.000 posetilaca.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: