FIAT 124 Spider spreman za sajam u Los Anđelesu

Italijanski proizvođač odabrao je auto-salon u Los Anđelesu za svetsku premijeru svog novog "roadstera" 124 Spider, zasnovanog na Mazdi MX-5.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 06.11.2015.

07:27

Default images
Crtež-razglednica kojom FIAT najavljuje premijeru modela 124 Spider

Kada su pre nekoliko godina Mazda i FIAT sklopili sporazum o razvoju dva srodna modela, planirano je da to budu MX-5 i automobil koji bi se proizvodio pod značkom Alfa Romea.

U međuvremenu, Italijani su odlučili da njihov roadster ipak ima FIAT-ov amblem a ime je preuzeto od malog sportskog kabrioleta koji je prvi put predstavljen 60-tih godina 20. veka i koji se izrađivao do 1985.

Novi model imaće slične dimenzije kao Mazda MX-5, a pretpostavlja se da će se ispod haube bazne verzije naći 1.4 litarski turbo-benzinac sa oko 180 ks, dok bi snažnija varijanta dobijala pogon od 1.75 litarske jedinice preuzete iz Alfa Romea 4C. Ovaj motor u Alfinom modelu razvija 240 "konja".

Koliko ima istine u ovim medijskim spekulacijama, saznaćemo polovinom novembra kada FIAT 124 Spider bude zvanično predstavljen u najvećem kalifornijskom gradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: