Četiri platforme za sve buduće Mercedesove modele

Mercedes je najavio reorganizaciju proizvodnje svojih putničkih modela, koji će ubuduće koristiti četiri glavne platforme. Kako bi se modernizovala i povećala proizvodnja, kompanija će u pogone u Nemačkoj investirati preko 3 milijarde evra.

Automobili

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.09.2014.

08:35

Default images

Planirano je da u fabrike Sindelfingen i Untertürkheim bude uloženo po milijardu evra, prevashodno u razvoj novih modela i motora, a u proširenje kapaciteta pogona u Bremenu oko 750 miliona evra.

Ostatak sredstava namenjen je fabrici Rastatt gde se izrađuju kompaktni Mercedesovi modeli.

Kompanija je najavila da će organizaciona struktura proizvodnje biti više centralizovana i podeljena na osnovu mehaničkih platformi na kojoj su bazirani pojedini modeli.

Predviđeno je da svi modeli koriste jednu od četiri platforme: MFA, za kompaktne automobile sa prednjim pogonom, MRA, za veće modele kod koji su zadržali pogon na zadnje točkove, MHA, namenjenu SUV vozilima i MSA, za sportske automobile.

Svaka od platformi sastoji se od niza modula i komponenti, kako bi mogli da je koriste automobili koji se razlikuju po dimenzijama i motorima koji ih pogone. Prvi model koji je koncipiran na taj način je nova C klasa.

Pored najavljene reorganizacije, Mercedes planira da do 2020. predstavi i 12 potpuno novih model automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: