Porsche će zameniti motore na 785 automobila 911 GT3

Nemački proizvođač utvrdio je uzrok požara na dva Porschea 911 GT3, zbog čega je vlasnicima ovih vozila u februaru preporučeno da ne voze svoje automobile. Porsche je objavio da će na svih 785 do sada proizvedenih vozila izvršiti kompletnu zamenu motora.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 18.03.2014.

14:01

Default images

Kako je saopštio predstavnik za medije nemačke kompanije, do samozapaljenja automobila došlo je zbog problema na klipnjači motora, koji je doveo do naprsnuća bloka motora.

Ulje koje je procurilo kroz takvu pukotinu došlo je u kontakt sa pregrejanim cevima izduvnog sistema i izazvalo požar na vozilu. Usled ovog nedostatka, početkom godine u Evropi su izgorela dva Porschea 911 GT3.

Kompanija je pristupila ozbiljno čitavom slučaju. Kontaktirani su svi kupci i preporučeno im je da ne voze svoje automobile dok se vozila ne pregledaju u servisu i ne otkrije u čemu je problem. Porsche je kupcima čak ponudio da njegova servisna služba dođe do njih i preuzme automobile, kako bi se postupak ubrzao.
Nakon što je pronađen uzrok, Porsche je pribegao prilično radikalnoj i opsežnoj meri - odlučeno je da sporni motori na svih 785 proizvedenih automobila budu u potpunosti zamenjeni.

U Porscheu nisu precizirali koliko će dugo trajati čitava operacija, jer je potrebno izraditi veliki broj novih pogonskih jedinica. Ipak, saopšteno je da će to biti završeno u najkraćem mogućem roku i da će, kada novi motor stigne u neki od servisa, za zamenu biti dovoljan jedan radni dan.
Porsche 911 GT3 je izuzetan model. Reč o vrhunskom automobilu kog pogoni 3.8 litarski šestocilindrični motor sa direktnim ubrizgavanjem. Motor razvija 475 ks i 438 Nm maksimalnog obrtnog momenta, zahvaljujući čemu auto ubrzava od 0 do 100 km/h za 3,5 sekundi i dostiže maksimalnih 315 km/h.

Očigledno - kada je reč o vlasnicima ovog specifičnog automobila, koji Porsche kupuju da bi uživali u vožnji i njegovim vrhunskim performansama a ne samo da bi posedovali statusni simbol - kompanija ništa ništa ne želi da prepusti slučaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: