Automobili

Utorak, 29.10.2013.

09:51

Hyundai Genesis Sedan ipak i u Evropi

Hyundai će drugu generaciju limuzine Genesis, koja stiže 2014, ponuditi i kupcima na evropskom tržištu, objavila je ta kompanija.

Izvor: B92

Default images

Kada smo prethodni put pisali o Hyundaijevoj luksuznoj limuzini, automobil je bio u fazi test prototipa, a njegova prodaja u Evropi bila je neizvesna. I prva generacija ovog modela, koja se pojavila 2008, zaobišla je "stari kontinent". Međutim, izgleda da je ovog puta korejski proizvođač spreman da se upusti u borbu za kupce i na probirljivijim tržištima.

Hyundai namerava da zaigra na kartu "više luksuza za manje novca" i veruje da novi Genesis Sedan to može da pruži kupcima.Osim toga, jedan ovakav automobil trebalo bi da podigne rejting i ugled brenda i približi ga premijum klasi.
Iako se na osnovu prvih kompjuterskih ilustracija novog modela može zaključiti da dizajn nije previše originalan, u pitanju je automobil koji ima dopadljive i elegantne linije.

Što se tiče pogonskih agregata, u opticaju su poznati 3.8 litarski V6 i 5.0 litarski V8 motor. Očekuje se da će ovi motori biti poboljšani i ekonomičniji, a za evropsko tržište mogao bi da bude ponuđen i novi 3.3 litarski turbo-punjeni V6 motor koji je predstavljen na Kijinom konceptu GT iz 2011. godine.

Novi Hyundai Genesis Sedan trebalo bi da se najpre pojavi na korejskom tržištu, do kraja 2013, dok se u Evropi ovaj automobil očekuje 2014. godine.

Pročitajte više o prototipu modela Hyundai Genesis Sedan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

23 h

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: