Automobili

Subota, 27.07.2013.

10:21

Nova Honda (Acura) NSX je skoro spremna

Kompanija Honda je na svom Twitter profilu objavila prvu fotografiju sa testiranja naslednika čuvenog modela NSX.

Izvor: B92

Default images

Iako fotografija nije visokog kvaliteta, jasno je da model koji je trenutno u procesu testiranja veoma sličan koncpetu predstavljenom na Salonu u Detroitu.

Sudeći po fotografiji, novi model će u odnosu na koncept imati farove drugačijeg izgleda, veće retrovizore i restilizovane usisnike vazduha.

Iz kompanije ovom prilikom nije stiglo više detalja, osim da će predprodukcijski primerak biti predstavljen 4. avgusta na takmičenju “Mid-Ohio Indi 200”. Pošto Honda želi maksimalan publicitet za NSX, automobil će biti prikazan uživo na nacionalnoj televiziji dok bude obilazio krug po stazi.

Ranije smo izvestili da će NSX biti proizvođen u Akurinom centru za vozila visokih performansi, u Ohaju.

I novi NSX će imati centralno postavljen motor, ali ovog puta je reč o hibridnom pogonu koji kombinuje V6 benzinca sa elektromotorom, i pogonom na svim točkovima (SH-AWD).

Ovaj sistem sastoji se od dva elektromotora koji služe za pogon prednjih točkova, ali postoji i treći elektromotor koji je integrisan u menjač sa dvostrukim kvačilom.

Novi NSX neće biti čistokrvna vozačka mašina po standardima tvrdokornih ljubitelja sportskih automobila koji ne cene hibridni pogon, ali sudeći po svemu što čitamo, svakako će biti jedan od najsavremenijih i najatraktivnijih predstavnika vremena u kojem je napravljen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

"Čeka nas najgori scenario"

Predsednik i izvršni direktor kompanije JPMorgan Chase Džejmi Dajmon kaže da bi američka privreda mogla da doživi "teško sletanje".

19:36

24.5.2024.

1 d

Podeli: