Lexus sprema rivala BMW-u X1

Možda Japanci jesu pokrenulu ekspanziju savremenih SUV i krosover modela ali, kada je reč o premijum segmentu, primat na tržištu ove vrste vozila preuzeli su nemački proizvođači. Zbog toga je Lexus odlučio razvije novi SUV kako bi održao korak sa evropskom konkurencijom.

Automobili

Izvor: B92

Petak, 05.04.2013.

14:59

Default images

Lexus trenutno kupcima nudi tri SUV vozila, popularni RX, i dva veća modela, GX i LX. Poređenja radi, BMW već ima bogatiju ponudu koja se sastoji od modela X1, X3, X5 i X6, a uskoro se očekuje i BMW X4, čiji će koncept imati premijeru na predstojećem sajmu autmobila u Šangaju.

Drugi konkurent, Audi, iako za sada u svojoj gami ima samo modele Q3, Q5 i Q7, planira da u dogledno vreme udvostruči broj SUV i krosover vozila, a slične planove ima i Mercedes, koji za početak priprema model GLA.

Kako ne bi zaostao, Lexus će predstaviti novo kompaktno vozilo koje će se na tržištu suprotstaviti modelima BMW X1, Audi Q3 i već pomenutom Mercedesu GLA.

Autonews Europe saznaje od izvora iz ovog japanskog proizvođača da će koncept novog automobila biti spreman za prikazivanje na tokijskom auto-salonu koji se održava u novembru 2013, dok će serijski model biti predstavljen na sajmu u Ženevi, u martu 2014.

Iako se o detaljima u vezi sa ovim modelom još uvek samo nagađa, veruje se da će hibridnu verziju novog Lexusa u kombinaciji sa elektromotorom pogoniti isti četvorocilindrični 2.5 litarski benzinac koji se nalazi i u najnovijem Lexusu IS 300h.

Lexus odobrio serijsku verziju koncepta LF-LC.

Pročitajte o novom Lexusu IS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: