Automobili

Subota, 02.02.2013.

11:38

Saab 9-3: šta bi bilo kad bi bilo

Nova generacija Saaba 9-3 trebalo je da bude predstavljena na Sajmu automobila u Ženevi 2012. godine. Ipak, samo četiri meseca pred sajam Saab je objavio bankrot. Pogledajte kako bi izgledao novi Saab 9-3, da su stvari išle po planu.

Izvor: B92

Default images

Fotografije Saaba 9-3 koje vidite, prema navodima švedske edicije magazina Auto Motor & Sport, u javnost je pustio jedan od bivših radnika u Saabu.

Iza dizajna Saaba 9-3 stoji Jason Castriota (Džejson Kastriota) koji je ranije radio i na modelima Maserati GranTurismo, Bertone Mantide kao i na konceptu Saab PhoeniX.
Izvor: AutoMotor&Sport.se
Automobil koji nikada nije ugledao svetlost sajamske hale izgleda atraktivno i poseduje detalje koji su već bili upotrebljeni na Saabovim modelima 9-4x i 9-5.

Zadnji deo Saaba 9-3 za 2013. godinu bio je zamišljen u "retro stilu" kako bi podsećao na legendarni Saab 900.
Izvor: AutoMotor&Sport.se
Prema izveštaja magazina Auto Motor & Sport, Saab je u planu imao proizvodnju hečbek, sedan i kabrio verzije novog Saaba 9-3.

Prema istim navodima, Castriota je "gurao" projekat kupea 9-3, ali kompanija nije dala zeleno svetlo. Prioritet su dobile verzije modela koje bi se prodavale u najvećim brojkama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: