Kraj za Lamborghini Gallardo

Lamborghini je najavio početak prodaje modela Gallardo za 2013. godinu. To će ujedno biti poslednja verzija ovog najprodavanijeg Lamborghinijevog modela, s obzirom da italijanski proizvođač priprema njegovog naslednika.

Automobili

Izvor: B92

Utorak, 11.12.2012.

08:53

Default images

Lamborghini Gallardo predstavljen je 2003. godine, a do danas je širom sveta prodato blizu 13.000 primeraka ovog automobila.

Komercijalno najuspešniji Lamborghini ulazi u desetu, poslednju godinu proizvodnje. Kako bi obeležio početak prodaje poslednjeg Gallarda, italijanski proizvođač objavio je video pod naslovom "The Final Gallardo":



Lamborghini je takođe pokrenu novi sajt www.thefinalgallardo.com na kojem je predstavljen model LP 560-4 za 2013. godinu.

Poslednji Gallardo pogonjen je 5.2 litarskim V10 motorom koji razvija 560 ks i 540 Nm maksimalnog obrtnog momenta, uz najveću brzinu od 325 km/h.

Iako se zna da je naslednik modela Gallardo u pripremi, iz Lamborghinija za sada nema zvaničnih informacija o tome kako će taj automobil izgledati i kada će biti predstavljen.

Pročitajte više o modelu Gallardo za 2013.

Pročitajte više o modelu Lamborghini Aventador Roadster.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: