Automobili

Petak, 08.06.2012.

09:57

Škoda Rapid za 2013.

Škoda polako "otkriva" svoj novi kompaktni model Rapid za evropsko tržište. Češki proizvođač objavio je skice i set fotografija karakterističnih detalja ovog automobila.

Izvor: B92

Default images

Nedavno je prototip Škode Rapid, koji češka kompanija planira da predstavi do kraja 2012, snimljen tokom testiranja na stazi Nirburgring.

U Škodi su se tada potrudili da na test vozilu zamaskiraju prednji i zadnje deo, tako da su detalji Rapida ostali sakriveni.
Ovoga puta, češka kompanija odlučila je da otkrije više detalja novog modela.

Na fotografijama se može videti novi izgled farova i završetka haube, sa Škodinim amblemom, koji je predstavljen na konceptu MissionL, na frankfurtskom auto-salonu 2011. godine.
Prikazani su i elementi dizajna bočnih linija automobila, vrata, prtljažnika, stop svetala i novih alu felni.

Umesto fotografija kompletnog vozila, objavljene su prilično verne skice koje nagoveštavaju izgled serijskog modela.
Iako Škoda Rapid ima oblik limuzine, reč je o automobilu koji će imati 5 vrata, odnosno zadnje staklo će biti sastavni deo vrata prtljažnika.

Rapid je baziran na produženoj platformi modela Volkswagen Polo, sa kojim bi trebalo da deli i paletu pogonskih agregata.
Automobil će biti dugačak nešto ispod 4,5 m, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,6 m i prtljažnim prostorom od oko 500 litara, a u Škodinoj gami biće pozicioniran između modela Fabia i Octavia.

Škoda Rapid pojaviće se u prodaji na evropskom tržištu 2013. godine.

Više fotografija detalja nove Škode možete pogledati u našoj Galeriji.

Pogledajte kako izgleda test prototip ovog automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

20 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: