BMW Z4 Zagato kupe

BMW je objavio fotografije koncepta kupea koji je nastao u saradnji sa kompanijom Zagato, a koji je zasnovan na modelu Z4.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 26.05.2012.

16:04

Default images

Najnoviji model kojim se pozabavio čuveni italijanski dizajnerski studio jeste BMW Z4.

U viziji kompanije Zagato, Z4 ima ručno napravljenu karoseriju od aluminijuma, naglašene blatobrane i agresivniji izgled prednjeg dela automobila.
Svoj karakterističan pečat Zagato je ostavio na krovu i zadnjem dela vozila. Krov ima prepoznatljivo, dvostruko talasastno zaobljenje, dok je donji deo zadnjeg branika pretvoren u masivni difuzor sa dve simetrično postavljene izduvne cevi.

BMW Z4 Zagato kupe obojen je u ekskluzivnu Rosso Vivace nijansu crvene, a automobil ima i posebno dizajnirane petokrake 19 inčne alu felne.
Promene u enerijeru svedene su na premijum kožne materijale koji su prošiveni kontrastnim crvenim koncem, dok je u naslone za glavu utisnut Zagato logo.

BMW nije saopštio više informacija o pogonskom agregatu koji pokreće Z4 Zagato, osim da je reč o "motoru visokih performansi". Najsnažnija verzija aktuelnog BMW Z4 roudstera ima šestocilindrični 3.0 litarski twin-turbo agregat od 340 ks i obrtnim momentom od 540 Nm.
Postavlje se pitanje da li će Z4 Zagato kupe dobiti svoju serijsku verziju? I u BMW-u i u Zagatu ističu da ovde nije reč o klasičnom konceptu za pokazivanje, već o potpuno funkcionalnom vozilu koje je registrovano za vožnju i testirano na stazi pri velikim brzinama.

Međutim, iz bavarskog proizvođača nisu saopštili da li će se odlučiti za serijsku proizvodnju modela Z4 Zagato.

Kao i obično kada je reč o ovakoj vrsti koncepta, BMW, poput ostalih auto-kompanija, čeka povratne reakcije i utiske automobilske javnosti, pre nego što donese konačnu odluku o proizvodnji.

Pogledajte galeriju fotografija BMW Z4 Zagato kupe.

Pročitajte o modelu Aston Martin Zagato V12.

Vozili smo BMW Z4 sDrive35i.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: