Bentley SUV od 600 ks

Bentley je na ženevskom sajmu automobila u martu 2012. predstavio koncept luksuznog SUV vozila EXP 9 F. Britanski proizvođač tada nije izneo tehničke detalja o ovom vozilu, ali je u okviru nastupa na aktuelnom auto-salonu u Pekingu objavio pojedinosti u vezi sa njegovim pogonskim agregatima.

Automobili

Izvor: B92

Sreda, 25.04.2012.

12:41

Default images

Koncept EXP 9 F pokreće 6.0 litarski twin-turbo W12 od 600 ks i obrtnim momentom od 800 Nm. Uz pomoć ovog motora, Bentley EXP 9 F od 0 do 100 km/h ubrzava za manje od 5 sekundi.

Iz Bentley-ja stižu i najave V6 hibridne plug-in verzije. U toj kompaniji kažu da bi budući hibridni SUV model, kada se vozi isključivo na električni pogon, sa jednim punjenjem baterije prelazio do 30 km.

Pored toga, Bentley razmatra još jedan konvencionalni motor, a reč je o 4.0 litarskom V8 od 500 ks.

Britanski proizvođač je nakon Ženeve svoj SUV koncept prikazao i kineskoj publici kako bi prikupio i analizirao što više utisaka i reakcija javnosti na ovo vozilo.

Nakon toga, očekuje se da će Bentley izvršiti određene izmene u dizajnu, pre nego što tržištu ponudi serijsku verziju koncepta EXP 9 F.

Pročitajte više o Bentley-jevom SUV konceptu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: