Posle F1, nestaju i hostese sa sajmova automobila

Nakon što je Formula 1 odlučila da okonča tradicionalno pozidanje devojaka uoči trka, modeli bi mogli da nestanu i sa sajmova automobila.

Automobili

Izvor: B92

Subota, 03.03.2018.

11:01

Posle F1, nestaju i hostese sa sajmova automobila
Foto: Getty images

Hostese su godinama bile skoro jednako u centru pažnje na nekim sajmovima kao i vozila pored kojih su stajale, ali će izgleda tome doći kraj.

Vodeće kompanije sve češće koriste specijaliste za predstavljanje svojih proizvoda umesto atraktivno obučenih devojaka, a već predstojeći 88. Motor Show sajam automobila u Ženevi bi mogao biti znatno konzervativniji nego u prošlosti.

Već je poznato da japanski proizvođači Toyota i Nissan neće koristiti devojke na svojim štandovima, a navodno je ugovore sa modelima raskinuo i italijanski FIAT zbog sve češćih kritika javnosti.

"Vremena se menjaju. Više smisla ima da koristimo specijaliste jer pokušavamo da prodamo automobile", rekla je portparolka Nissana Sara Dženkins.

S druge strane, francuska PSA grupacija ima drugo rešenje – pored ženskih imaće i muške "domaćine".

Iako organizator Sajma automobila u Ženevi dozvoljava izlagačima da predstave svoje proizvode kako oni žele, mnoge kompanije su vrlo osetljive po pitanju hostesa zbog sve češćeg pitanja seksizma.

Pitanje je došlo u centar pažnje u automobilskoj industriji nakon što je pre desetak dana Ford oterao izvršnog potpredsednika za Severnu Ameriku Radža Naira zbog "neprimerenog ponašanja", bez detaljnijeg objašnjenja okolnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: